Az ondóvezeték átmetszése (vasectomia)

Ez az igen egyszerű, tizenöt, húsz percen beavatkozás végleg megoldja a férfiak születészabályozási gondjait.


hirdetés

Helyi érzéstelenítéssel járóbetegellátás keretében is el lehet végezni. A herezacskón körülbelül másfél centiméteres vágást ejtenek és az ondóvezetékekből, amelyek a herékből a hímvesszőbe juttatják az ondót, mindkét oldalon kivágnak egy-egy szakaszt, majd lekötik, visszahelyezik a herezacskóba, és egy-két öltéssel összevarrják. Felülvizsgálatokon ellenőrizni kel, hogy van-e az ondóváladékban ondósejt, mert amíg van, más fogamzásgátló módszerhez kell folyamodni.


Az ondóvezeték-átmetszés előnyei


Ez eljárás szint abszolút hatásos, és a szövődmények kockázata sokkal csekélyebb, mint a petevezeték-lekötésnél. Gyors felgyógyulás várható, sem a hormonszint, sem az ondó állaga, és mennyisége nem változik. A nem vágyat nem befolyásolja a beavatkozás.


Az ondóvezeték-átmetszés veszélyei


Kisebb komplikációk adódhatnak: a vágás mentén keletkező vérömleny, gyulladás vagy fertőzés, ezek azonban kezeléssel gyorsan elháríthatók. Néha előfordul, hogy a vezetékek összenőnek, erét ajánlatos évente ellenőrizni az ondóváladék ondósejttartalmát. Leginkább lelki következményekkel kell számolni, ezért kevés férfi engedi hogy nemi szervén műtétet hajtsanak végre.
Hozzászólások
Keresés
A hozzászólás a regisztráció után válik lehetõvé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
________________________
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

PolarSys Honlapkészítés