Hőmérőmódszer - Hillebrandt módszere

A hőmérős módszer során a nő minden reggel megméri az ébredési testhőmérsékletét, és ezzel határozza meg a fogamzásgátlás szempontjából lényeges termékeny napokat.


hirdetésA test alaphőmérséklete a ciklus során csökken - 37 fok alatt marad -, majd közvetlenül a peteérés előtt hirtelen megemelkedik.

Minden reggel felkelés előtt öt perccel, közel azonos időben (+/- fél óra eltéréssel) ugyanazzal a hőmérővel mérjük meg a hőmérsékletünket. Célszerű a hőmérőzést szájban, esetleg hüvelyben végezni, mivel így pontosabb értéket kapunk. Hőmérsékletünket foglaljuk táblázatba. Peteérés előtt huszonnégy órával a test hőmérséklete csökken, majd három napon át 0,2-0,4 fokkal, 37 °C-ra vagy annál magasabbra emelkedik. A hőmérséklet-csökkenés napján, továbbá a magasabb hőmérsékletű napokon kerüljük a nemi életet.

Sajnos az ovuláció bekövetkeztére nem lehet a hőmérsékletingadozásból előre következtetni, ezért fél idő előtt óvszer vagy a nemi élettől való tartózkodás szükségeltetik. Szigorú önfegyelmet, pontos napi mérést és feljegyzést igényel, de mindezt betartva, helyesen alkalmazva egészen hatékony módszernek tekintik, mindemellett pedig az egészségre teljesen ártalmatlan.
Az orvosi gyakorlatban a fogamzóképesség-zavarok eredetének tisztázására is nélkülözhetetlen módszer.

Hozzászólások
Keresés
A hozzászólás a regisztráció után válik lehetõvé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
________________________
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

PolarSys Honlapkészítés