Korpásodás ellen

A korpásodás a fejbőrrel kapcsolatosan leggyakrabban előforduló probléma. A felnőtt lakosságnak kb. 80%-a legalább egyszer találkozik ezzel a problémával.


Sokan csak időszakosan szenvednek tőle, ám az emberek egy részénél állandó jelenség. Komoly esztétikai, és pszichés problémát is okozhat.

hirdetésKét jellemző tünete a pikkelyképződés és viszketés. Ez utóbbi a korpásodást megelőző tünetként is jelentkezhet. Van, amikor igen kínzó is lehet, de nem minden esetben állandó.
A korpásodás során a bőr felső, elhalt, elszarusodott rétege eltávozik, miközben az alsóbb bőrrétegekből a sejtosztódás által folyamatosan pótlódik.
A bőr megújulási folyamata normál esetben 28 naponként ismétlődik, és szabad szemmel alig érzékelhető. Amikor látható formát ölt, akkor beszélünk korpásodásról.

Kialakulásában több tényező játszhat szerepet: rossz táplálkozás, fokozott faggyútermelődés, hormonális okok, stressz, vegyi hatások. Amikor megbomlik a bőr mikorflórájának az egyensúlya, a fejbőrön elszaporodik a Pityrosporum ovale nevű gomba, s ennek következtében gyulladásos folyamat indul el. Ez a gomba egyébként minden ember fejbőrén megtalálható, ám normális körülmények között teljesen ártalmatlan. Elszaporodásakor, azonban a fejbőr epidermisz-sejtjeit fokozott osztódásra, elszarusodásra készteti, ami azután korpa formájában távozik.
Van, amikor bőrbetegség tüneteként jelentkezik a korpa, ilyen pl. a pikkelysömör, seborrhoea, ekcéma, dermatitis, mely sokkal fokozottabb tüneteket produkál.


Két ok miatt nem lehet a korpásodást véglegesen elmulasztani:

1. A korpásodás hátterében genetikai tényezők állnak.

2. A gombák szaporodását meg lehet gátolni, de véglegesen kiirtani őket nem lehet, és nem is kell, hiszen a bélflórához hasonlóan egyszerűen együtt élnek velünk.

Ez nem azt jelenti, hogy akkor hiábavaló foglalkozni vele, hiszen, ha nem kezeljük, a tünetek fokozódnak, és komolyabb bőrbetegségek is kialakulhatnak belőle.

Jó hírünk az Ön számára, hogy ma már nagyon jól lehet kezelni a korpásodást, a tüneteket le lehet csökkenteni, ill. átmenetileg akár teljesen tünetmentessé is válhatunk!

Ebben nyújthat Önnek kiváló segítséget a DR. IMMUN Hajápoló olaj, mely gátolja a fejbőr kiszáradását, hiszen segít az újrazsírzásában. A bőr mikroflóra egyensúlyának a helyreállítása által pedig gátolja a gombák elszaporodását.

Fontos megjegyeznünk, hogy a kezeléseket követő hajmosás után a hajszálak nem maradnak zsíros hatásúak, csupán arra kell ügyelnie, hogy egyenletesen vigye fel a hajsamont hajára!

A DR. IMMUN Hajápoló olaj alkalmazása során megerősődik a haj, és feltöltődik hatóanyagokkal. Dúsabbá, erősebbé és egészségesen fénylővé válik hajkoronánk!

Bővebben olvashat a fejbőr kiszáradásának következményeiről a Száraz, töredezett haj c. cikkünkben!

Hozzászólások
Keresés
A hozzászólás a regisztráció után válik lehetõvé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
________________________
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

PolarSys Honlapkészítés