Természetes hajhullás

Minimális mértékben egészséges embereknél is megfigyelhető hajhullás. A szakaszos hajnövekedésből adódóan a hajvesztés természetes jelenség.


A szakemberek a napi hajhullás meghatározásában viszonylag egységes véleményt képviselnek, szerintük napi 50- 80 hajszál kihullása, normálisnak tekinthető.

hirdetésAz újszülöttek hajhullása szintén normálisnak mondható, a 6.-8. héten jelentkezik. A következő hónapokban beindul a hajnövekedés.
Serdülőkorban a hajhullást a férfi nemi hormonok fokozott termelődése okozza.

Jelentős mértékű hajhullás figyelhető meg szülés után kb. a 8. héttől (és bizonyos fogamzásgátlók szedését követően is). A jelenséget az okozza, hogy terhesség alatt, a hormonális hatások következtében a hajszálak életciklusa egy azonos ponton megáll és sok hajszál ugyanabban a fázisban „várakozik”. Ezért terhesség alatt akár minimálisra is csökkenhet a hajvesztés. Szülés után azonban ez a sok szál hirtelen egyszerre érik tovább, így éppen egyszerre jutnak életük utolsó fázisába is, és egyszerre hullanak ki. A szülés utáni hajhullást csak akkor tekintik kórosnak, ha fél év után is fennáll.

Idősebb korban a hajszálak elvékonyodnak, a szőrtüszők sorvadni kezdenek. A hajszálak mennyisége fokozatosan csökken.

A hajhullás tehát akkor tekinthető rendellenesnek, ha túlzott mértékű és hiányzik a normál újrakinövés. Ha valaki naponta 200 hajszálat veszít, de ugyanennyi kezd nőni helyette, minden rendben van. Probléma csak akkor van, ha kevesebb hajszál nő ki újra.

Minden esetben, amikor egy túlzott mértékű hajhullást látunk, megfelelő kezeléssel kell beavatkozunk olymódon, hogy stimuláljuk a szőrtüszőt, ellátjuk megfelelő tápanyaggal, elősegítve ezzel a vérellátást, és az új haj képződését.

(Forrás:www.hairwellness.hu)

Hozzászólások
Keresés
A hozzászólás a regisztráció után válik lehetõvé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
________________________
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

PolarSys Honlapkészítés