Zsíros haj és zsíros fejbőr

A felnőttek körülbelül 30 százalékának a fejbőre hajlamos túlzott zsírosodásra. Ennek következtében a hajszálak elnehezülnek, hozzátapadnak a fejhez, és ápolatlan külsőt kölcsönöznek.


A fejbőr is olajos hatású, kellemetlen szagú, viszkethet és gyulladásos folyamat is jellemezheti. A túlzott mértékű faggyú elősegítheti a fejbőr pH értékének megváltozását, ezáltal pedig hozzájárulhat a különböző kórokozók elszaporodásához. A zsíros haj fokozottabban piszkolódik, mert a levegőben lévő port és egyéb szennyeződéseket magához vonzza. A folyamat eredményeként kialakult zsíros, korpás réteg megakadályozhatja a hajhagymák oxigén és tápanyag felvételét, ami hajhullást is eredményezhet.

hirdetésKiváltó tényezők lehetnek még a tisztálkodás elhanyagolása, genetikai adottságok, hormonális betegségek, rossz táplálkozás, felszívódási problémák, valamint gyógyszerek (pl.fogamzásgátlók) mellékhatása is.

Kezelésében jelentős segítséget jelenthet az életmód változtatás. Az egészséges táplálkozás, sport, elegendő pihenés, elősegítheti a szervezet egyensúlyának helyreállását.

A zsíros haj ápolásánál fontos a megfelelő hajápoló szerek kiválasztása.
Fontos tudni, hogy a gyakori hajmosás tovább fokozhatja a faggyútermelődést, ezért jó hatással lehet a fejbőrre, ha gyógynövényes hajszesszel bedörzsöljük. Ezáltal fertőtlenítjük a fejbőrt és elősegíthetjük az egészséges pH érték helyreállását. A fejbőr-masszázs fokozza a vérkeringést, ami hozzájárul a hajhagymák jobb oxigén és tápanyag-ellátásához. Az Aloe Vera pedig elősegíti a fejbőr regenerálódását.

(Forrás: www.hairwellness.hu)
Hozzászólások
Keresés
ildiko.sule  - zsíroskorpa   |2009-03-15 20:59:56
Nekem zsíroskorpám van, milyen termék segít eltüntetni azt a fajta baktériumot a
fejbőrömről,ami ezt okozza?
pinimini  - zsíroskorpa   |2014-11-02 18:59:01
Erre én is kíváncsi lennék, hogy zsíros korpám van. Milyen termék jó rá?
A hozzászólás a regisztráció után válik lehetõvé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
________________________
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

PolarSys Honlapkészítés