A National Geographic magazin a hetvenes évek első felében megkeresett egy világhírű orvost, Alexander Leafet - aki klinikai orvostan professzor volt -, hogy tanulmányozza a világ legegészségesebb és leghosszabb életű népeit, majd írjon cikket róluk. Utazgatásai során három olyan népcsoportot talált, mely tagjai híresek voltak hosszú életkorukról és kiváló egészségükről, illetve a daganatos és egyéb civilizációs betegségek alacsony számú előfordulása jellemzi őket: Vilcabama völgye Ecuadorban, a pakisztáni Hunza völgye, és a kaukázusi Abházok területe. Egyéb forrásokból azonban tudjuk, hogy az otomini indiánok és a nepáli serpák egészségi állapota is irígylésre méltó a nyugati ember fizikai állapotához képest.

Amennyiben hosszú életet szeretnénk megélni, érdemes megismernünk alaposabban életstílusukat, hogy átültetve mindennapjainkba szokásaikat, elősegítsük egészségünk megőrzését és egy boldog öregkor átélését. (Ajánlott irodalom: John Robbins - Százévesen egészségben.)

 
A hunzák 100 évig élnek!

A hunzaiak igen hosszú életűek, fiatalon és öregen egyaránt életerősek, állóképességük kimagasló, és megdöbbentő egészségnek örvendenek. Nem ismerik a civilizációs betegségeket, többek között a rákot sem!

Tovább...
 
Abházok – a kaukázusi matuzsálemek

Abházia hosszú életkorúak tekintetében a világ fővárosa az 1970-es népszámlálás óta.

Tovább...
 
Vilcabamba az örök ifjúság völgye

Ahol sokan megélnek több mint egy évszázadot is egészségben és erőben!

Tovább...
 
Okinawa matuzsálemei

Okinawán található a világon dokumentáltan legtovább élt emberek 15 százaléka, noha Okinawa a Föld lakosságának csak 0,0002 százalékát adja. Ezeknek az öregeknek a 65%át egészen kilencven éves korukig elkerülik a nagyobb betegségek, a legtöbben végelgyengülés miatt hunynak el.

Tovább...
 
Otomini indiánok

Közép-Mexikó fennsíkján élnek az otomini indiánok, aki igen jó egészségi állapotnak és magas életkornak örvendenek.

Tovább...
 
Nepáli serpák

A Himalája meredek lejtőinek lakói - rendkívüli fizikai állóképességükről nevezetesek.

Tovább...
 
Mit tanulhatunk a hosszú életű emberektől?

Testünk csaknem minden sejtje folyamatosan regenerálódik, vagyis szó szerint azzá leszünk holnap, amit ma megeszünk. De mégis mit együnk és hogyan éljünk, hogy mi is hosszú ideig éljünk egészségben?

Tovább...
 
________________________
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

PolarSys Honlapkészítés