Külső nemi szervek viszketése

A nemi szervek viszketése igen kellemetlen jelenség, mely hátterében többféle megbetegedés állhat.


hirdetésKiváltó okai

A külső nemi szervek (vulva) viszketését és az égő érzést többféle okra vezethető vissza:

  • Gombás fertőzés okozza ez esetek többségében, s az a rendelkezésre álló készítményekkel általában egy-két hét alatt leküzdhető.
  • Húgyúti fertőzések, ill. a vizelet visszatartás (inkontinencia) miatt támadó vizeletcsöpögés.
  • Allergia: vegyi anyagokkal való érintkezésre az arra érzékeny személy bőrgyulladással reagál. Ilyen allergének lehetnek a különböző kozmetikai szerek (maró hatású szappan, a nemi társ használta kenőcsök, …stb. is).
  • A hüvely fokozott vagy megcsappant váladékozása is kiválthat a nemi szerven viszketést. A havi vérzés elmaradásakor a nemi hormonok mennyiségének csökkenése miatt kevés váladék képződik a hüvelyben, ami fájdalmassá teszi a közösülést.
  • Szteroidhormonokat tartalmazó kenőcsök rendszeres alkalmazása
  • Lelki tényezőkre gyanakodnak az orvosok, amikor semmilyen „megfogható” okot – fertőzés, allergia-, sem találnak. Ilyenkor pszichoterápia segíthet.


Kezelés


Laboratóriumi vizsgálatok adják a legalaposabb diagnózist, mely segítséget ad a tünetek szakszerű elmulasztásához. A baktériumos és a gombás fertőzésre adott gyógyszer, a gyulladást enyhítő vagy megszüntető szteroid, illetve az érzékennyé vált hámnak érzéstelenítő szerrel való kezelése az esetek többségében megszünteti a viszketést és az égést.


Hozzászólások
Keresés
Pál Jánosné  - szem   |2009-09-24 11:29:23
Gy
A hozzászólás a regisztráció után válik lehetõvé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
________________________
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

PolarSys Honlapkészítés