Ön milyen típusú férj?

A férfiak között az alább felsorolt viselkedésformákat figyelték meg kutatók, egy személyen belül két-három típus is érvényesülhet egyidejűleg.hirdetésElőfordulhat az is, hogy ugyanaz a férfi, más-más típusokat testesít meg különböző partnernőkkel szemben. Tehát a férfit nemcsak környezete, neveltetése, önmaga férfiasságáról alkotott képe, érettsége, hanem partnernőjének hatása is alakítja. A kinyilvánított magatartás bizonyos mértékig felelet a társ elvárásaira.


„Sex-man”. Sportot csinál a szexből. Férfiasságának értékmérője a „megszerzett” partnernők száma, az egy éjszaka alatt teljesített aktusok, a pozíciók, ingerlési technikák száma. Férfitársai a sporthoz hasonló riválisokat jelentenek a számra, akiket le akar győzni. A nők jelentik a nézősereget, s tőlük várja a koszorút. A sikertudat megnöveli önértékelését, erőt és biztonságérzetet nyújt. Szexuális problémák esetén pánikba esik, kudarcokra hisztérikusan reagál.

„Tudattalan”. Az a típus, aki semmit nem tud a női szexus pszichológiai és fiziológiai hátteréről. Annak idején társai világosították fel, ma már saját tapasztalatokkal rendelkezik. Ezek alapján meg van győződve arról, hogy ismeretei megfelelőek. Partnernője elégedetlenségét különböző okokra vezeti vissza, de saját tudatlanságára, hibájára soha nem gondol. Tipikus érve az, hogy „másoknak jó volt velem”. Nem csak hogy nem elégíti ki partnernőjét, hanem még szexuális problémákat is okozhat neki.

„Uram és parancsolóm”.
Saját akaratát másokra kényszerítő zsarnok. A szexuális életben saját elvárásait, igényeit érvényesíti. Szerinte a nő feladata a passzivitás, a hallgatás, a férfi tömjénezése. Szexuális életének ritmusa szükségleteinek függvénye. Kényszeríti partnernőjét „házastársi kötelességeinek” teljesítésére.

„Szakember”. Jól ismeri a szexológiai szakirodalmat, „tudományosan” szeretkezik. Partnernője szexuális reakcióit „vizsgálja”, szexuális „kísérleteket végez”. Olvasottsága révén jól tud érvelni, ezért állításai meggyőző erejűek. A szexuális partnerkapcsolatában érzelmileg hideg, partnernőjétől „három lépés távolság” választja el, nem tud természetes, felszabadult lenni.

„Vendég”. Egyes férfiak otthonukat szállodának tekintik, ahol akkor jelennek meg, amikor kedvük tartja. Hasonlóan fest szexuális életük is: a szeretkezésre akkor kerül sor, amikor ők az úgy kívánják. Van, amikor minden különösebb indok nélkül több hónapra is megszakítják a partnernőjükkel folytatott szerelmi életet, mert „úgy tartja kedvük”. Partnernőjük felett uralkodnak, kiszolgáltatják magukat.

„Apród”. Alárendeli magát partnernője akaratának, mindent megtesz igényei kielégítése érdekében. Bálványozza annak testét. Örül azoknak a „kegyeknek”, amelyekben az ágyban részesül. Mindenképpen meg akarja tartani partnernőjét, aki gyakran le is becsüli, ezért szinte minden kívánságát lesi, sőt kitalálja. Otthon minden munkát elvégez, nélkülözhetetlen akar lenni.

„Szerető”. Fontos számára a sikeres testi szerelem, figyelmet szentel formai gazdagságának. Célja partnernője kielégítése. Társa pozitív értékítélete nyomán a szerep rögzül. A legfontosabb érték számára a férfiassága. Mivel partnernője igényeit is figyelembe vesz, mint típust, általában elfogadják, kapcsolatai sikeresek, szexuális harmónián alapulnak.

„Barát”. Sokoldalú, egyenrangú kapcsolatot alakít ki partnernőjével. A szellemi, érzelmi, erotikus kapocs egyaránt fontos a számára, képes igazi párbeszédre, önzetlenségre, engedékenységre, figyelmes, kedveskedő. Biztonságérzetet, megértést ébreszt társnőjében, mindenben támogatja. Számára a szex az érzelmi kapcsolatok egyik kifejezési lehetősége, alkalmi a szeret kimutatására. Társnőjét egyenrangú partnernek tekinti, tiszteli, becsüli. Pszichikailag érett férfi, megfelelő alapja tud lenni egy tartós és élménydús kapcsolatnak.

A kutatások feltárták, hogy a nők a barát típusú férfit értékelik a legjobban, aki igazi társ, férfias, jól érti a női lélek sajátosságait, nyitott, és ugyanezt várja társnőjétől is.
Hozzászólások
Keresés
A hozzászólás a regisztráció után válik lehetõvé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
________________________
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

PolarSys Honlapkészítés