A pánik

A nyugtalan, szorongó emberek állandó izgalmi állapotban, riadalomban élnek. Aggódnak, izgulnak, érzékenyek, sokszor gondolnak a legrosszabbra.


Túlzottan aggódnak közeli hozzátartozóikért, és bezárkóznak ebbe a képzeletbeli, félelmetes, rossz világba.

hirdetésA nyugtalanság tipikus esete a vizsgadrukk, a szellemi vagy sportvetélkedők előtti izgalom, amikor úgy érzi az ember, hogy képtelen megfelelni a követelményeknek. Egy bizonyos szintig a nyugtalanság egészséges, hiszen fokozza teljesítőképességünket. Akkor válik problémává, amikor tevékenységünk más területeire is átterjed, és negatívan befolyásolja mindennapi életünket.


Pánikrohamok tünetei


Ránk tör a félelem, hogy valami szörnyű dolog fog történni. A heves szívverést, remegést, akadozó légzést a szenvedő rettenetes csapás előjelének véli. Amennyiben ez a pánikroham legalább négyszer jelentkezik egy hónapban, az már pánikbetegség.

A pánikrohamok többnyire váratlanul jelentkeznek és igen riasztóak. Akiknél ez gyakran előfordul, állandó rettegésben él, félve a következő rohamtól.

A pánikbetegséget komolyan kell venni, mert a magára hagyott beteg depresszióssá, labilis, magas vérnyomásban szenvedővé, alkoholistává, drogfüggővé válhat, pedig megfelelő kezeléssel a pánikbeteg néhány hét alatt gyógyítható.


Kezelés

Egyszerűbb esetben sokat segíthet egy humánus és beleérző pszichoterápia. Hasznosak az életviteli tanácsok is: kerülni kell a koffeintartalmú italokat, a nagyfokú fizikai kimerülést, a huzamos ideig tartó éjszakázást.


Segítsen magán!

Ha nyugtalannak érzi magát….

  • Mindenekelőtt üljön le, lélegezzen lassan, nyugodtan, mélyeket.
  • Próbálja megnyugtatni magát, hogy a veszély elmúlt.
  • Győzze meg önmagát arról, hogy a veszélyt el tudja hárítani.
  • Hívja fel a barátját vagy kapcsolja be a televíziót.
  • Ne igyon kávét, teát agy kólát.
  • Igyekezzen átvészelni a helyzetet és ne küzdjön ellene.
  • Mindezeken túl próbáljon relaxálni vagy jógázni, ez segíthet úrrá lenni a kellemetlen érzéseken.

Hozzászólások
Keresés
A hozzászólás a regisztráció után válik lehetõvé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
________________________
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

PolarSys Honlapkészítés