B17 vitamin rák ellen

A B-17 vitamin (Laetrile, Amigdalina) alternatív rákgyógyszer, injekció és tabletta a rákos sejtek csökkentésére, megszüntetésére, valamint szaporodásuk megállítására szolgál. Az alábbiakban több cikket olvashat a szer ellen és mellett is.


hirdetésKémiai szerkezetét tekintve ez a vegyület benzaldehidből, ciángyökből és diszacharidból áll : C12H21O10-O-CH(ON)-C6H5. Tulajdonképpen egy speciális cukormolekula és egyáltalán nem mérgező. Nagy mennyiségben fordul elő a csonthéjasok magvában, a hüvelyes növényekben, füvekben, gabonafélékben, különösen nagy koncentrációban a sárgabarack magjában található. A daganatölő hatás kiváltója a természetes cianid és a benzaldehid. Ez a két anyag a B-17 vitaminban cukormolekulává ált össze, hogy táplálja az egészséges sejteket és a szervezetben kialakult tumor sejteket pedig alkotórészeire bomolva megölje. Vízben oldódó vitamin, tehát nem oldódik olajban, zsírban és zselatinban. Nem rakódik le a szervezetben, hanem dolgavégeztével a vizelettel távozik.

Készítményként - nemzetközi szabadalom védi - egyetlen gyógyszergyártó cég gyártja a következő kiszerelésekben :

Injekció (3000 mg - os hatóanyaggal) - Amigdalina néven. (a képen) Tabletta (500 és 100 mg) - Novodalin néven. (a képen)

Előnye


A klinikai leírások alapján sokkal hatékonyabb a hagyományos kemo- és sugárterápiánál. Használható a hagyományos terápiák közben is (kemo és sugárterápia), ebben az esetben csökkenti azok káros mellékhatásait is. A B-17 vitaminnak nincsenek kellemetlen és káros mellékhatásai. Egy hónap alatt látványos eredményeket lehet vele elérni ! A legújabb klinikai kutatások szerint intravénás C-vitamin injekcióval adagolva még hatékonyabb !

Adagolása, amelyet ön személyre szabva kap meg, forradalmian új és klinikailag igazolt. (Szakít az 50 éves elavult hagyományokkal, protokolokkal, amik működése logikátlan és hatékonyságuk is jóval gyengébb.) Sajnos a régi, elavult formulákat még mindig terjesztik emailban és az internet bizonyos helyein olyan hozzánemértő személyek, egyházak képviselői, akiket csak gazdasági érdek vezérel és nem igazán törődnek a betegek gyógyulásával.

A B-17 injekció hatásfokát erősen meg lehet növelni Bikarbonát tartalmú infúziós folyadék beadásával. (Nálunk megvásárolhatja!)
Hátránya

Kialakult daganat esetében injekcióba kell beadni, ( lehetőleg intravénásan, de muszkulárisan is lehet ) mert úgy több hatóanyag jut be a véráramba. Hatékonysága a bevitt dózis nagyságával egyenesen arányos. Általában 6000 - 15000 mg a napi szükséges bevitel. A tablettás kiszerelést inkább az injekciómentes napokon, vagy alacsony daganati sejtszám esetén célszerű kúraszerűen alkalmazni.

(Forrás: www.b-17.hu)


Egy ellenvélemény a B17-el kapcsolatosan:

A rák ellenszere: B17 vitamin


Az Országos Gyógyszerészeti Intézet a B 17 témájában a következő közlemény közzétételét kérte:

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet a www.b-17.hu/felhivas internetes oldalon közzétett felhívásra reagálva tájékoztatja a T. Kollégákat, hogy a B-17 vitamin/Laetril/Amigdalina megnevezésű készítményeket (injekció, tabletta) az Országos Gyógyszerészeti Intézet, illetve az EU sem gyógyszerként, sem gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményként nem engedélyezte.

Toxikus mellékhatásai miatt a B-17 vitamin/Laetril/Amigdalina nem elfogadott szer az engedélyezett gyógyászatban, és egyébként nem tekinthető vitaminnak.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet, valamint a hivatalos szakirodalom, és a nemzetközi szakhatóságok (EMEA, Európai Gyógyszerügynökség; FDA, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyezési Hivatala; EFSA, Európai Élelmiszer-Biztonsági Hatóság; NCI Egyesült Államok Nemzeti Rákkutató Intézete) egyértelmű álláspontja szerint is a Laetrile (B17 vitamin) toxikus vegyület.

Megjegyezzük, hogy az USA-ban 1980 óta tilos a fenti készítményeket rákellenes szerként, vagy bármilyen más terápia részeként alkalmazni.

(OGYI - 2006.11.20. 10:59) Forrás: Magyar Orvosi Kamara


A B17-vitamin: csodaszer vagy méreganyag?

A rák diagnózis a betegek számára legtöbbször a halálos betegség szinonimájaként jelenik meg, holott ma már számos gyógymód létezik a daganatos betegségek ellen. Ezek lehetnek bevált, az orvosi szakmában alkalmazott kezelések, és lehetnek természetes eredetű gyógyhatású készítmények.

Az egyik legújabb vegyület a B17-vitamin, melynek gyógyhatását a mai napig heves viták övezik. Az álláspontok még orvosi berkekben sem egyeznek meg ebben a témában. Egyesek bizonyítottnak tartják a szóban forgó vegyület gyógyhatását, mások a hosszú távú eredményekre várnak. Számos neves kutató és hivatalos szerv viszont egyenesen mérgezőnek tartja.

A felfedezéstől a terápiáig
Ernst Theodor Krebs biokémikus fedezte fel az 50-es évek elején az új molekulát s laetrilnek vagy amigdalinnak, más néven B17-vitaminnak nevezte el. Kutatásai azzal kapcsolatban indultak, miszerint számos olyan népcsoport él a Földön, akik körében a daganatos betegség ismeretlen fogalom. A magyarázatot az általuk elfogyasztott nagy mennyiségű sárgabarackmagban vélte felfedezni.

Mik azok az enzimek?

Az enzimek, más néven fermentumok a szervezetben lejátszódó folyamatok reakciósebességét növelő anyagok, biokatalizátorok. Mint minden katalizátor, az enzimek is csak olyan folyamatok lejátszódását segítik elő, amelyek egyébként is végbemennének, de a reakció lényegesen lassabban játszódna le.
A B17-vitamin nem más, mint egy ciánvegyület, melynek felépítésében benzaldehid, ciángyök és egy cukortartalmú rész vesz részt. A cianidtartalmú glikozidok a csonthéjasok (mandula, sárgabarack, őszibarack, cseresznye, szilva) magjában nagy mennyiségben fordulnak elő.
A B17-vitamin a leírások szerint azáltal fejti ki gyógyító hatását, hogy a szervezetbe bekerülve a nem daganatos sejtek számára energiát szolgáltat (vagyis tápanyagként funkcionál), a rákos sejtekben viszont a rodanáz enzim hiánya miatt sejtpusztító hatású ciánvegyület és benzaldehid keletkezik. Az egészséges sejtekben a rodanáz (transz-szulfuráz) enzim megtalálható, amely hatástalanítja a mérgező vegyületet.

Lehetséges gyógymód lenne?

A B17-vitamin a daganatos betegségek alternatív terápiáját jelentheti. A szer intravénás injekció és tabletta formájában létezik. Mivel azonban a készítmény csak nemrég vált hozzáférhetővé, hosszú távú tapasztalatok hiányában az orvosok nem szívesen ajánlják.
Kis mennyiségű ciánvegyület szervezetbe való juttatásával, a rodanáz enzim működése lépést tud tartani, vagyis alacsony koncentráció esetén a cián szervezetbe kerülése nem okoz problémákat. Nagyobb mennyiség esetén viszont az enzim kapacitása kimerül, nem képes az összes ciánszármazék detoxikálására – ezzel a vegyület kifejtheti mérgező hatását. A B17-vitamin készítmények cianidtartalma a gyártók szerint az egészségügyi határérték századrésze, ám a hivatalos szervek zöme ezt nem fogadja el.

A daganatos terápia

A palliatív terápia célja a megfelelő életminőség biztosítása a daganat méretének csökkentésével, a szövődmények kezelésével, a kellemetlen tünetek (elsősorban a kínzó fájdalom) megszüntetésével, a betegek és családjuk pszichés vezetésével, az életmódbeli változtatások kialakításának segítségével. A fájdalom csillapítása lehet gyógyszeres, sebészi és idegsebészeti, illetve szóba jöhet a pszichoterápia...

A készítmény használata számos országban nem engedélyezett, a hivatalos álláspontok leginkább a készítmények magas ciántartalmára hivatkoznak. Az Amerikai Egyesült Államokban például a laetril alkalmazását 1980-ban egyenesen törvényben tiltották meg, ami azóta is hatályos.

Korlátozzák szinte minden országban

Spanyolország be sem engedi az amigdalint határain belülre, és az Európai Unió más országaiban sem legális a kezelés. A készítmények alkalmazása Magyarországon sem része a daganatos betegségek elleni küzdelemnek. Sem az Európai Unió, sem a magyarországi Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) nem engedélyezte a készítményt gyógyszerként, vagy gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményként. A jelentős mérgezésveszély miatt használata nem elfogadott, és a hivatalos álláspont szerint nem tekinthető vitaminnak sem, és ezért a toxikus vegyületek közt tartják nyilván.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a készítmények ennek ellenére egyszerűen hozzáférhetők, számos beteg kezelőorvosuk tudtával szedi azokat. Egyesek – bár a hosszú távú hatásokat nem láthatják még – a betegek általános állapotának, étvágyának, kondíciójának javulásáról számolnak be, hasonlóan más vitaminkészítmények hatásához. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy placebóhatás is okozhat hasonlókat, főleg ha nem felejtjük el, hogy a rákos betegek állapotának javulásában a pszichés faktorok szerepe igen jelentős.

A két oldal szembenállása valószínűleg hosszú ideig megmarad, talán majd a további kutatások és fejlesztések igazolják a felfedezést – vagy a toxicitást. Addig viszont újabb témát szolgáltat az összeesküvés elméletek gyártóinak. A jótékony hatás bizonyítása igazolná a hivatalos szervek gyógyszerlobbiban való szerepét. A toxicitás igazolása viszont egy újabb profitorientált vállalkozás becsületbeli hiányosságait tárná fel.

(Forrás: Webeteg, Szerző: Dr. Kónya Judit)


Csodaszer vagy halálos méreg? - címmel közölte a FigyelőNet a következő cikket:

Szerkesztőségünk egy rákgyógyító csodaszer nyomába eredve, számos zsákutcába keveredve tévedt el a hazai élelmiszer-kiegészítők és gyógyhatású készítmények dzsungelében. Alig találtunk illetékest az engedélyezéssel kapcsolatban, s azt hogy hasznos-e vagy nem, végképp nem lehetett kideríteni. Az orvosi kamara oldalán talált cikktől végül eljutottunk az ügyészségi vizsgálatig.
A magát csak alternatív rákgyógyszernek aposztrofáló készítménnyel kapcsolatos két véglet olvasható az interneten. Az egyik szerint csodaszer, amely csodálatos hatásával csak a beteg – rákos – sejteket pusztítja el, míg a másik véglet odáig is elmegy, hogy akár mérgezés áldozatai is lehetünk a B17, illetve a sárgabarackmag túlzott fogyasztása esetén.

Az elsőre furcsa, hogy a közismerten hosszadalmas és meglehetősen költséges gyógyszer-engedélyezést kikerülve interneten alternatív rákgyógyszer kerül bizonytalan utakon a betegek birtokába. Szerkesztőségünk megpróbálta kideríteni, hogy mi az igazság a „csodaszerrel” kapcsolatban.

Cikk van, információ nincs

A Magyar Orvosi Kamara honlapján olvasható cikk egyértelmű és határozott állításai szerint megtalálták a rák ellenszerét. A kissé talán általánosító kijelentést minden kicsit is hozzáértő, s talán a laikusok többsége is túlzásnak gondolja.

Az írás szerint a laetrile nevű vegyületre, egy addig ismeretlen vitaminra, az 50-es években bukkant Ernst T. Krebs biokémikus és B17-nek nevezte el.

A B17 vitamin vagy nitrilozid megjelölés egy nagy csoport olyan vízoldékony, lényegében nem toxikus, édeskés vegyületre utal, amely több mint 800-féle növényben megtalálható. Az egyik leggyakoribb nitrilozid - az amigdalin - amely a legnagyobb koncentrációban bizonyos gyümölcsök magvaiban fordul elő (pl. nektarin, cseresznye, szilva, alma), de mind közül a leggazdagabb B17-forrásnak a sárgabarack magja bizonyult, mely súlyának akár 2,5 százalékát teszi ki a szóban forgó vegyület. A cikk szerint megfelelő mennyiségben fogyasztva a sárgabarack mag megvéd a ráktól, illetve meg is gyógyítja a betegeket.

Gyógyít, vagy ártalmas?

Philips Day vizsgálataira hivatkozva a cikk írója bizonyítottnak mutatja a rák elleni hatásosságot, egész pontosan, hogy a vegyület speciálisan csak daganatos sejtekre mérgező hatást fejt ki.

A MOK illetékesét keresve azt a választ kaptuk, hogy az intézet csupán tájékoztató céllal közölte a cikket, további információval a vegyület hatékonyságáról illetve az abból készült készítményekről nem rendelkeznek.

Mérgező is lehet?

További kutatásaink egy másik cikkre vezettek a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal honlapján azt olvastuk, hogy az angol élelmiszer-biztonsági hatóság fölhívta a fogyasztók figyelmét, hogy az Egyesült Királyságban egészséges táplálékként forgalomba hozott keserű sárgabarackmag fogyasztása kockázatos lehet. „A mag amigdalint tartalmaz. Közismert, hogy ebből a vegyületből hidrogén-cianid – amely erős méreg –, szabadulhat fel.”

Hogy közismert-e az, miszerint az amigdalin nevezetű vegyület hidrogén-cianiddá bomlik, azt nem sikerült kiderítenünk, de tény, hogy elég ijesztő első hallásra, hogy a rák ellenszere akár mérgező is lehet.

Kuruzslás, vagy tudományos szenzáció?

A veszélyt feltételező cikk szerint ugyan az 1970-es években úgy vélték, hogy ez a vegyület szerepet játszhat a rák gyógyításában, illetve megelőzésében, ezt a feltételezést azonban a többször elvégzett ( 1974., 1982.) tudományos vizsgálatok – a Mayo Klinika, és 3 amerikai rákközpont kísérletei – alapján cáfolták. Sőt az Egyesült Államokban, az American Cancer Society kuruzslásnak minősítette ilyen célú használatát.

A FigyelőNet kérdésére Szeitzné Szabó Mária, az élelmiszer-biztonsági hivatal főigazgatója úgy tájékoztatta lapunkat, hogy a jelenlegi európai uniós jogi szabályozás szerint ételeknek, étrend-kiegészítőknek semmiféle gyógyhatást nem lehet tulajdonítani. Az étrend-kiegészítőkkel, azok notifikálásával hazánkban az OÉTI foglalkozik.

Amennyiben gyógyhatást tulajdonítanak neki, azt gyógyszerként, megfelelő bizonyítékok és klinikai vizsgálati eredmények alapján kell engedélyeztetni. Ez ügyben hazánkban az Országos Gyógyszerészeti Intézet illetékes. A hivatal a honlapján csupán tájékoztatási céllal adott hírt az angol élelmiszer-biztonsági hatóság közleményéről.

Sárgabarackmag és a B17 vitamin

Természetesen a terméket – elég drágán – forgalmazó hazai oldalon mindennek az ellenkezőjét találjuk. A szer – a forgalmazó szerint – csak a rákos sejtekre mérgező, a készítmény hatásmechanizmusa egészséges szervezetekben teljesen veszélytelen bomlástermékeket eredményez.

A honlapon szintén furcsa az a felirat, miszerint a termék Magyarországon nincs törzskönyvezve, s a forgalmazó mindössze a magánbeszállításban segédkezik. Ez a körülmény további kérdéseket vetett fel.

A kérdéses weboldal üzemetetője arra a kérdésünkre, miért nem vizsgáltatja be, miért nem engedélyezteti a készítményeket, egyszerű válasszal szolgált, a hatóságok a cianid hallatán minden beadványt elutasítanak. Arról már nem szól a fáma, hogy megpróbálta-e valaki bármikor végigjárni az engedélyezési eljárást A forgalmazó szerint az uniós jogszabályok alapján joga van beszerezni a magánemberek saját felelősségére a külföldön gyártott készítményt.

„Nem feladatunk bevizsgáltatni”

Igyekezvén felderíteni az igazságot, tovább kutakodtunk, megkerestük a rákbetegek jogvédelmével foglalkozó szervezeteket.

Általános csodaszer nem létezik – hangoztatják a mérsékeltebbek, minden héten kijön egy ilyen termék, amivel a reménykedőket igyekeznek megkopasztani, mondja a szkeptikusabb megszólaló. Sajnos a megkérdezettek többsége nem hajlandó a nevét adni a válaszhoz.

Ki az illetékes a vizsgálatok elvégzésében?

Vasváry Artúrné a Magyar Rákellenes Liga elnöke szerint a betegek többsége nem hisz a gyógyulásában, mindezek ellenére általában minden anyagi áldozat meghozatalára hajlandó a túlélési esély megnövelésére. A kíváncsiságunk tárgyát képező B-17-tel kapcsolatban igen hiányosak az ismereteik, mivel hazai bevizsgálása nem történt meg. Enélkül még azt sem tudják pontosan, hogy toxikus-e avagy nem. A hatékonyságáról végképp nincsenek információik, hiszen a forgalmazó szerinti hatékonyság semmiképpen sem tekinthető hiteles információnak.

A betegek jogait védelmező szervezet vezetője szerint minden ilyen szerre drága és bonyolult hatásvizsgálatokat, toxikológiai vizsgálatokat kellene elvégeztetni a forgalmazónak. Ezután kerülhet azon készítmények közé, amelyet akár a rákellenes liga is ajánlhat.

Kérdésünkre, hogy nem szolgálná-e a betegek javát, ha a jogvédő szervezetek végeztetnék el a vizsgálatokat Vasváryné elmondta: ez nem feladatuk, s hogy ilyen kérdésekben a fogyasztóvédelem az illetékes.

Bár a félig illegálisan forgalmazott, ellenőrizetlen szereket véleménye szerint be kellene tiltani, úgy gondolja, sokat nem lehet tenni az interneten árult készítmények ellen.

Az OÉTI nem illetékes

Az OÉTI-ben természetesen szintén nem találtunk olyan illetékest, aki válaszolni tudott volna kérdéseinkre. A szer nevének kiejtése után, gyakorlatilag azonnali elzárkózásba botlottunk. A B17, mivel tavaly óta nem létezik gyógyhatású készítmény kategória, már nem tartozik az OÉTI hatáskörébe.

Az intézet egyébként a bioboltokban forgalmazott táplálékkiegészítők lajstromozását sem győzi, s mivel ez a szer állítólag rákgyógyításra szolgál, bizonyosan sosem kaphatná meg a forgalmazási engedélyt. A hatóanyagaival kapcsolatos vizsgálatokat eddig nem végeztek, mivel az engedélyezése, bevizsgálása a gyógyszerészeti intézet hatáskörébe tartozik.

Mindezek mellett az OÉTI nem rendelkezik azokkal a hatáskörökkel, amelyekkel a piacfelügyelet, így gyakorlatilag az illegálisan forgalmazott termékekkel kapcsolatban szinte semmiféle eszköze nincs.

Beigazolódni látszik a forgalmazó állítása, miszerint a hatóságok nem vizsgálnák be a terméket, magánember nem kérhet ilyen vizsgálatot, a rákos emberek jogvédői pedig nem érzik magukat illetékesnek a vizsgálatok elvégeztetésére.

Mit mond az onkológia intézet?

A cikk kiindulópontja, miszerint a betegek között – suttogó propagandával – terjed, hogy a B17 hatásos a rák ellen, úgy tűnik nem kideríthető a hazai intézmények és hatóságok dzsungelében.

A lapunk információi szerint a rákbetegeket gyógyítók között akad olyan is, aki orvosként nem ajánlja, de magánemberként tanácsolja a B17 alkalmazását. A többség azonban elzárkózik vagy határozottan meg van győződve, hogy káros vagy mérgező is lehet a sárgabarack magjában fellelhető hatóanyag.

Az onkológiai intézetben a készítményt nem alkalmazzák, viszont dr. Kásler Miklós, az Országos Okológiai Intézet főigazgatója kérdésünkre elmondta, hogy az onkológiai terápia evidenciákon alapul. A B17-tel kapcsolatban viszont épp az a baj, hogy nincs egyértelmű, kétségbevonhatatlan bizonyíték arra, hogy a szer hatásos lenne, ezért Kásler doktor nem alkalmazza azt a gyógyítás során.

Ugyanakkor arra sincs bizonyíték, hogy káros lenne, amennyiben nincs túladagolva, bajt nem okozhat – mondta Kásler Miklós.

Az FVF és az OGYI

A fogyasztóvédelem szóvivője, Kati Attila úgy látja, hogy a B17 forgalmazására indított oldal esetében komolyan megfogalmazódik az a gyanú, hogy a készítmény megsérti a gyógyszerrendészeti szabályokat. Ha az illetékes hatóság bebizonyítja az illegális gyógyszerforgalmazás tényét, ötvenezer forintos szabálysértési bírság is kiszabható az oldal fenntartója ellen. Ezen szabályok betartatására és esetleges szankcionálására az ÁNTSZ illetékes.

Az FVF (Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség) illetékese szerint az oldalon található információk kimeríthetik a vásárlók megtévesztésére vonatkozó definíciókat is. A készítmény megsértheti a gyógyszerek reklámozására vonatkozó szabályokat is.

A hatóanyagot nem vizsgálják, a fogyasztók megtévesztését igen

Megkeresésünkre az Országos Gyógyszerészeti Intézet szóvivője – Szabó Franciska – elmondta, hogy hatóságuk büntető feljelentéssel élt a kérdéses esetben a Fővárosi Főügyészségnél fogyasztók megtévesztése, illetve visszaélés ártalmas közfogyasztási cikkel alapos gyanúja miatt. A nyomozás zajlik, s a rendőrség december óta vizsgálja az ügyet.

A szóvivő szerint az eset nem egyedi és jóval túlmutat egy szokványos szabálysértési eljáráson.

Az OGYI egyébként a bevizsgálásra hozzá megküldött minták és dokumentációk alapján engedélyezi a készítményeket. A gyógyszernek nem minősülő készítményként az olyan természetes eredetű anyagot tartalmazó készítményeket definiálják, amelyek kedvező biológiai hatással rendelkeznek, orvosi előírás nélkül is alkalmazhatóak és amelyek előírásszerű használat esetén egészségi ártalmat nem okoznak.

Az intézet hatáskörébe tartozik a gyógyszerekkel, illetve a gyógyhatású készítményekkel kapcsolatos panaszok kivizsgálása. Mivel a B17 esetében az engedély nélküli szer pontos adagolási módját, sem előírásszerű használatra vonatkozó információkat nem ismerjük, valószínűleg komoly kockázatnak teszi ki magát az, aki az ilyen ellenőrizetlen készítményt használ.

(Forrás: FigyelőNet)

Kapcsolódó cikkek:
Tudástár a rákos megbetegedésekről, gyógymódokról


Hozzászólások
Keresés
Kiss Gyula  - Novodalin beszerzése   |2014-02-28 20:14:05
A b17 vitamin Novodalin formáját hol lehet Magyarországon beszerezni
?
Köszönöm.
Vecsi  - B17 Vitamin   |2014-07-21 13:59:28
Kedves Érdeklődők!

Mexikóból rendelt 78 darab EREDETI B17 Vitamin ampullánkat
(infúziós kúrához!) szeretném eladni. 1 ampulla 3000 mg B17-et tartalmaz.

Az 1
havi kúra, ami alapvetően 90 darab 3000 mg B17-ből áll (adagolás: napi 9000 mg
B17, azaz napi 3 ampulla), már sajnos nem került teljes felhasználásra.

A 78
darab B17 Vitamin ampullák ára: 507 ezer Ft.

Érd.: 0630/9734056
juhay   |2015-02-25 12:48:31
Nekünk sajnos megmaradt egy egész doboz Novodalin (100db kapszula
500mg-os)
Mexikóbol rendelt.Van 20 db eredeti
Amigdalina mexikói ampulla
is.(10ml/3gr)
Egyben eladó csak a bekerülési árért, ami 100.000 Huf.-
Azért nem
lett felhasználva, mert mire ideért, már késő volt.
06302470794
Lábikanikó  - b17 injekció   |2016-11-12 14:06:34
Érdeklődnék hol lehet venni b17 injekciót. sürgős választ várok !
Köszönettel
előre is 06 20 4600618 telefonon kérem hívjon aki tud segíteni !!
Lábikanikó  - re: érdeklődés   |2016-11-12 14:11:06
juhay írta:
Nekünk sajnos megmaradt egy egész doboz Novodalin (100db kapszula
500mg-os)
Mexikóbol rendelt.Van 20 db eredeti
Amigdalina mexikói
ampulla is.(10ml/3gr)
Egyben eladó csak a bekerülési árért, ami
100.000 Huf.-
Azért nem lett felhasználva, mert mire ideért, már
késő volt.
06302470794
Érdekelne az injekció . Lejárati ideje mikori ? Csak az injekció érdekelne.
06204600618
Lábikanikó  - re: Novodalin beszerzése   |2016-11-12 14:13:17
Kiss Gyula írta:
A b17 vitamin Novodalin formáját hol lehet  Magyarországon beszerezni
?
Köszönöm.

Érdeklődnék, megtudta e hogy hol lehet beszerezni a b17 injekciót ?? Kérem
hívjon 06204600618 telefonon Lábik Andrásné vagyok Győrből
kriszta76  - B-17 Amigdalina injekció + Culevit Forte   |2016-11-27 20:24:20
Bekerülési áron eladó 37 db, a mexikói gyártótól (CytoPharma) származó
Amigdalina B-17 injekció (3g, 10ml., 3 doboz bontatlan, a 4. dobozban 7 db
bontatlan ampulla található)
Ára: 130.000 Ft.

Culevit Forte 4 x 210 db,
bontatlan csomagolásban.
Ára: 25.000 Ft.

Az árak nem tartalmazzák a
postaköltséget.

Telefon: 06 20 479 4154
A hozzászólás a regisztráció után válik lehetõvé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
________________________
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

PolarSys Honlapkészítés