A korai magömlés késleltetése

A férfiak szexuális problémáinak többsége – különösen a túl korai ondókilövellés – idegi eredetű.


hirdetésEz utóbbi rendkívül gyakori szexuális probléma, sok konfliktus okozója. Ha a partnernőnek a túl korai ejakuláció nem is jelent problémát, a férfi azonban ilyenkor is szexuálisan csökkent értékűnek érzi magát, komplexus alakul ki benne.

Érdekes, hogy a szexuális tartalmú publicisztika nagy száma ellenére sok férfi ma sincs tisztában azzal, hogy az aktus rövidsége miatt partnernőik nem jutnak el az orgazmusig. Az orgazmus hiánya ingerlékenységhez vezet, és végül, néha több év elteltével a partnernő hangot ad elégedettségének, nagy meglepetést okozva ezzel partnerének.

Az aktus időtartamának megnyújtása a férfiak többségénél drámai problémát jelent, amit képtelenek megoldani. Érdemes figyelmet szentelnünk annak, miféle „technikákat” alkalmaznak a férfiak szexuális reakcióik megnyújtására. Ezek egyik az alkohol. Igaz az, ogy egyeseknél a kis mennyiségű ital megnyújtja a szexuális reakciók idejét, azonban fennáll az a veszély, hogy a nem élet az alkohol függvénye lesz, ami több szempontból sem tekinthető megoldásnak.

Vannak olyan férfiak, akiknél az első orgazmust kisebb szünet után hosszabb aktus követi. Az elsőt tudatosan „leírják”. Sokan alkalmazzák sikerrel ezt a módszert, másoknak viszont nem felel meg: vagy nem képesek az újabb aktusra, vagy pedig a partnernő nem érez kedvet a folytatáshoz. Tehát nem minden esetben jelent ez a módszer optimális megoldást.

Sokan úgy nyújtják az aktus idejét, hogy tudatosan elvonják a figyelmüket, másra gondolnak, szünetet tartanak. Ez a módszer szintén csak az esetek egy részében vezet eredményre, az aktus menetére és a saját szexuális reakciókra való túlzott összpontosítás megzavarja a nő reakcióit.

Elterjedt „technikai” megoldás a gyakori nemi élet is: egy idő múlva fiziológiai fáradtságot okoz, így a reakcióidő megnyúlik. Itt is sok múlik a partnernőn, akinek ez a „tempó” esetleg nem felel meg.
Az utóbbi években elterjedt a szexuális „áttanulás” módszere. A lényege az, hogy a partnernő kezével izgalomban hozza a hímvesszőt, egészen az ondó kilövelléséig, ezt azonban megakadályozza, elszorítva a hímvesszőt a makk alatti részen. Néhány perc múlva mindezt megismétli, míg végül az izgatás ideje annyira megnyúlik, hogy kísérletet tehet tenni az aktusra, kezdetben lovagló pozícióban, majd olyanban, amelyik a partnerek számára kölcsönösen a legjobban megfelel.

Ez a módszert egyre gyakrabban javasolják szexuális terápia során. Tartós eredményre vezet, de alkalmazásának esetleges korlátja a partnernő magatartásában rejlik. Vannak olyan nők, akik elutasítják ez a szerepet, mások úgy érzik magukat, mintha szexuális kísérleti laboratóriumban lennének, és vannak olyanok, akik kritikus szemmel kezdenek nézni partnerükre, akinek „segíteni kell”. Csak olyan kapcsolatokban lehet alkalmazni ezt a módszert, ahol a nő pozitívan viszonyul partneréhez, kész a segítségnyújtásra, és társa szexuális problémáit átmeneti zavarnak tekinti.

Jó látjuk tehát, hogy a közösülés ideje sokféleképpen megnyújtható, a kiválasztott módszernek azonban illeszkednie kell az adott kapcsolat jellegéhez, a partnerek közötti érzelmi kötődéshez, a partnernő magatartásához. Nincs tehát univerzális módszer. Az lenne a helyes, ha a megfelelő eljárás megválasztásában szakember nyújtana segítséget, továbbá megvalósításában a partnernő szívesen venne részt.

A szexológiai terápiában a túl kori ondókilövellés szexuális problémák legegyszerűbbjeinek egyike, amely 80%-os eredményességgel gyógyítható. A fennmaradó esetek bonyolultabb módszereket (hipnózis, a partnernő bevonásával történő kezelés stb.) igényelnek.

Az, hogy a férfiak szexuális reakciói túl rövidek, sajnos igen elterjedt jelenség. Az okok többek között abban keresendő, hogy szexuális életük kezdete, illetve a megkezdésére tett kísérletek nem álltak összhangban a szexuális pszichológia alapelveivel. Sok férfi a szexuális kudarc után kompromittálva érzi magát, inkább megszakítja a kapcsolatot, és más partnernőnél keres „igazolást”. Az új kapcsolat már önmagában is erotikus „doppingot”, ösztönzőt jelent, a helyzet megismétlődik, a zavarok rögzülnek, komplexus alakul ki, az egyén elveszti hitét a javulás lehetőségében.
Hozzászólások
Keresés
battikae  - korai magömlés   |2012-10-19 14:04:24
Köszönet a cikkért, nagyon hasznos és érdekes volt.
Én szexuálpszchiológus
segítségével tudtam kilábalni ebből a - számomra nagyon is komoly -
problémából.
Ezt az oldalt is érdemes lehet megnézni, elektronikus tudásanyag
letölthető amelyben többek között a cikkben említett technikák részletesebb
kifejtése is megtalálható: http://korai-magomles-stop.hu/
balu0   |2015-07-31 22:29:05
Én ezt ugy oldom meg hogy párommal egy gyors aktus utan fél oraval uj aktus mar
hosszabb.
A hozzászólás a regisztráció után válik lehetõvé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
________________________
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

PolarSys Honlapkészítés