Szexuálterápia

Azoknak a pároknak, akik maguktól nem tudják megoldani nemi életük gondjait, érdemes igénybe venniük a szexuálterápiát.


hirdetésAki képes segítséget kérni a megfelelő helyen működő szakemberektől, az már első jelét adta, hogy sokféle gátlást leküzdött – vagy ha még nem, legalább meg akar indulni a gátlásoktól való megszabadulás útján és megpróbál – mindenekelőtt – beszélni bajairól.

A Magyarországon egyébként gyermekcipőben járó párterápiás gyógyítás többnyire lassú, tapintatosan araszolgató és oktató jellegű folyamat. Szinte mindig azzal kezdődik, hogy az orvos és a beteg alaposan megbeszélik a lehetséges bajokat, majd pontosan meghatározzák az adott panaszt. A szakember segít benne, hogy a beteg nyíltan, zavar nélkül beszéljen – orvosának és társának – minden kérdésről, hogy ki tudja fejezni az összes gondolatát és érzését, amelyet addig magába fojtott.

A gyógyítás folyamán a részvevőket arra buzdítják, hogy gondolkodjanak egyértelműen. A szakember először felvázolja, hogy mi a teendőjük. Aki szexuálterápiai kezelésre vállalkozik, mintegy szerződésre lép a terapeutával, de szerződést köt a társával is, s attól fogva tartozik vele önmagának is, a társának is, hogy végrehajtsa az orvos által előírt programot, méghozzá nemcsak kényszerből, hanem szívesen, önként.

A kezelés feltehetőleg lazító gyakorlatokkal fog kezdődni. Egy időre meg kell feledkezni az orgazmuskényszerről és meg kell szabadulni a szorongásoktól. Az orvos arra bátorítja a beteget, hogy térjen vissza a kezdet kezdetére, ismerje meg tulajdon testét, érzékeny pontjait, próbálja ki azt az egyszerű élményt, hogy mit jelent, ha társa megérinti ujjhegyével a bőrét. A kezelés arra is megtanít, hogy hogyan kell az érzésekre, az érzékek működésére és a kiváltott élvezetre összpontosítania figyelmet.

A tanácsadó szakember alkalmasint azt javasolja, hogy a beteg néhány napra vagy hétre hagyjon fel a nemi élettel és végezzen a nemi szervek izmait edző gyakorlatokat ( a hüvely összehúzása és ellazítása, a két comb összeszorítása stb.) Később át lehet térni az örömszerzés elsajátítására (először egyedül, majd a két szerelmi társnak együtt), az érintésre, a simogatásra, az ölelkezésre.

A következő hetek kezelései során a betegnek szép lassan meg kell tanulnia, hogy hogyan jusson el az orgazmushoz, először egyedül, aztán a társával, de még nem közösülés révén, s a tanulás betetőződéseként, hogy hogyan érje el az orgazmust szeretkezés közben.

Miriame Stoppard: Nők könyve
Hozzászólások
Keresés
A hozzászólás a regisztráció után válik lehetõvé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
________________________
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

PolarSys Honlapkészítés