Erogén zónák

A sikeres szexuális élet elengedhetetlen feltétele, hogy mind a nők, mind a férfiak tudatában legyenek annak, hogy mely testrész ingerlése okozza a legnagyobb élvezetet partnerüknek.


hirdetésMár egy ideje tudjuk, és a kutatások is alátámasztják, hogy a férfira a lelki ingerek (különösen a látvány élménye) hatnak serkentőbben, a nőt viszont inkább a testi inger – például az érintés ragadja meg.

Nem véletlen, hogy az udvarlás és a szerelmi előjáték az ujjak összekoccanásával, kézfogással kezdődik, szorosabb, bizalmasabb öleléssel folytatódik, majd minél nagyobb bőrfelületek érintkezésében teljesedik ki. Vannak olyan testrészek, bőrfelületek, amelyek különösen hevesen reagálnak az érzéki ingerekre: ezeket nevezzük erogén zónáknak. A külső nem szerveken kívül ilyen – férfiaknál – nőknél egyaránt – az ajkak, a tompor, a mell és a mellbimbó.


A női erogén zónák
Az elsődleges erogén zónákA külső nemi szervek közül különösen a hímvessző makkja és a csikló környéke érzékeny. Ezeknek a testtájaknak az érintése – különösen, ha közben heves érzelmek dúlnak – helyi és az egész szervezetre kiható változásokat idéz elő.A legfontosabb helyi változás a vérellátás növekedése, ami duzzadást, színváltozást és verejtékezést okoz a külső nemi szervek táján. Az egész testet érintő változások a felgyorsult légzésben, a szapora pulzusban, a vérnyomás emelkedésében és a verítékezés fokozódásában nyilvánulnak meg.


Másodlagos erogén zónákAz elsődleges erogén zónákon kívül vannak másodlagosak is, ezek közé sorolják azokat a
testrészeket, amelyek egy-egy kultúrában vagy személyek viszonyában nemi jelentőséget tulajdonítanak.
A férfi erogén zónáiErogén zóna a szem, a szemhéj, a comb, a belső combhajlatok, valamint a bőrfelület bármely része, amelyet máskor ruha fed. A test egyes részeinek bőrfelülete különösen érzékeny, mivel sűrűbben vannak benne érzékelő idegvégződések (receptorok), amelyek az érintésre reagálnak.
A legtöbb érzékelő idegvégződés az ajkak, a száj körüli bőr, az ujjbegyek, a mellbimbó és udvara, valamint a külső nemi szervek környékén található. Ezekről a testtájakról érkezik az agyba a legintenzívebben az érintés érzete. Két szerelmes test találkozásakor, többek között az érzelmi érintettség és feszültség hatására, az érintési inger nemi ingerré válik.
Vonzó és kívánatos társ érintése bármely testrészből – a bokából, a lábfejből, a nyakból, a hátból, a vállból, a karból – nemi ingert válthat ki, vagyis a test bármely bőrfelülete erogén zónává válhat.
Hozzászólások
Keresés
A hozzászólás a regisztráció után válik lehetõvé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
________________________
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

PolarSys Honlapkészítés