Mi a különbség Casanova és Don Juan között?

Felszínes szemlélődő alig tud különbséget tenni Don Juan és Casanova között, hiszen számos külső jegyben hasonlítanak egymáshoz:hirdetés
  • gyakran cserélgetik partnereiket,
  • magatartásuk csábító,
  • fokozottan érdeklődnek a nők iránt.


Casanova azonban Don Juan-nal ellentétben jól ismeri, és nagyra értékeli a női lelket, a nők iránti vonzalom és hódolat jellemzi.

E típus névadója, Casanova mind kortársai, mint az utókor figyelmét magára vonta. Számos életrajz, regény foglalkozott alakjával, kiadták állítólagos naplóját, élettörténtét többször is filmre vitték, zeneműveket szenteltek neki.

A Casanova típusú férfiak sikereinek titka elsősorban a nőkhöz fűződő sajátos viszonyukban rejlik.

Míg Don Juan egy kalap alá vonja a nőket, és sok közös jegyet lát bennük, Casanovát lenyűgözi a másik nem, a női nem biológiai és pszichikai tulajdonságai. Úgy érzi, hogy feltétlenül szüksége van arra, hogy ebben a világban forogjon, megismerje azokat. A nőknek szenteli magát, ugyanúgy, ahogy mások a karrierjüknek, a politikának, a festészetnek, a sportnak…Számára a nők más ás más egyéniséget képviselnek, ezért csábítási technikáit az adott nő testi és lelki tulajdonságaihoz igazítja.

Míg Don Juan számára a nők érzelmi szempontból nem játszottak szerepet, csak a siker, a hódítás számított, Casanova szereti a nőket, a nők iránt kifejezetten pozitív érzéseket táplál. Célja, hogy bizalmasuk legyen, és baráti kapcsolatok kialakítására törekszik velük. A kapcsolat befejeztével is hálát érez a illető nő iránt, és mint jó barátok, gyakran továbbra is találkoznak.

Casanova tehát egy esztéta, aki fontosnak tartja hódításai során a „körítést”, a légkört, a hangulatot, a nő elégedettségét és önmaga férfiasságát, a kapcsolatot pedig partnerinek tekinti.


Miért viselkednek így a Casanova típusú férfiak?


  • Keresik az ideális nőt.
  • Érzelmi kielégületlenség jellemzi őket a családi életükben.
  • Az anyjukkal nagy valószínűséggel laza, érzelmi kielégülést nem adó kapcsolatuk volt, ezért folyamatosan keresik az érzelmen alapuló kapcsolatokat, melyek azonban nem tartós érzelmi kapcsolatok.
  • Kutatói szenvedéllyel rendelkeznek, meg akarják ismerni a női lélek titkait.


A Casanova típusú férfi is kialakíthat sikeres, tartós kapcsolatot, mégpedig abban az esetben, ha rátalál ideáljára, vagy lemond annak kereséséről. Tapasztalatai hozzásegítik, hogy a mindennapi életben rendkívül kultúráltan viselkedjen, jó szexuális partner és megértő társ legyen. Hűséges azonban csak akkor lesz, ha hajlandó értékrendszerét módosítani. Más szóval meg kell érnie ahhoz, hogy megértse, milyen értéke van a hűségnek, a biztonságnak, ez pedig csak az igazi szerelemben lehetséges.
Hozzászólások
Keresés
A hozzászólás a regisztráció után válik lehetõvé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
________________________
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

PolarSys Honlapkészítés