Önhipnózis a gyakorlatban

- avagy a Hipnoterápia alakalmazása önmagunkon.

Az önhipnózis a belső energiaforrások aktivizálásának hasznos módszere.


hirdetésCsökkentheti közvetlenül a szorongás szintjét azáltal, hogy relaxált állapotot hoz létre, éppen ezért alkalmazható neurotikus tünetek, szorongások, fóbiák, életvezetési problémák, szenvedélybetegségek, szexuális zavarok, dadogás, alvászavarok, pszichoszomatikus tünetek orvoslására.

A hipnózis kifejezés a görög hypnos - alvás - szóból ered. Az önhipnózis során a közvetlenül elalvás előtti ellazult tudatállapot létrehozása a cél, mely során különböző képeket idézünk fel magunkban.

Nagyon fontos a megfelelő körülmények megteremtése, ezért ki kell zárnunk minden zavaró tényezőt, ami megakadályozatná ellazulásunkat. Kapcsoljuk ki a telefonunkat, tegyünk be relaxációs zenét, viseljünk kényelmes ruhát, takarózzunk be, hogy ne fázzunk.

  • Feküdjünk, vagy üljünk le kényelmesen, kezünket tegyük magunk mellé, lábunkat enyhén tárjuk szét.
  • Tekintsünk felfelé, és válasszunk ki egy pontot a mennyezeten. Lélegezzünk be mélyen, majd tartsuk vissza a lélegzetünket. Számoljunk el lassan tízig, majd lélegezzük ki a levegőt. Préseljük ki magunkból az „összes” levegőt, közben pedig szólítsuk fel magunkat a „lazítás” szó ismétlésével az ellazulásra.
  • Ismételjük meg mindezt ötször, majd az utolsó kilélegzés során csukjuk be a szemünket.
  • Képzeljük el, hogy testünk súlytalanul lebeg egy lépcsősor tetejénél. Lassan ereszkedünk gondolatban lefelé, és lassan elkezdjük számolni a lépcsőfokokat.
  • Amikor elértünk a lépcső aljára, kezdjük el magunknak ismételgetni a számunkra fontos lelkiállapot jellemzőit: pl.: Szeretem magam, bízom magamban, nyugodt vagyok, tele vagyok energiával…stb. Fontos, hogy jelen időben fogalmazzuk meg ezeket a mondatokat, majd képzeljük el magunkat, amint megtestesítjük a vágyott lelkiállapotot, és ismételgessük a pozitív állításokat.
  • 10 – 20 perces vizualizáció után kezdjünk el lassan felfelé lebegni a lépcsősoron, majd amikor felérünk a tetejére, nyissuk ki a szemünket, és lassú mozdulatokkal térjünk vissza a valósába. Érezni fogjuk a kívánt életerőt, frissességet!

Amennyiben rendszeresen gyakoroljuk az önhipnózist, egyre nagyobb jártasságot fogunk szerezni benne, és rejtett energiákat hozhatunk általa felszínre magunkból.

Hozzászólások
Keresés
A hozzászólás a regisztráció után válik lehetõvé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
________________________
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

PolarSys Honlapkészítés