A csábítás művészete: hastánc

A legősibb táncok egyike, mely a köztudatban a nőiesség, az erotika szimbóluma.A hastánc egyaránt formálja a táncos testét és lelkét: a női szépséget hangsúlyozó mozdulatok hatnak a lélek harmóniájára, elősegítik a szunnyadó női energiák feléledését. Ahogy hatására a test és a lélek szépül, fokozódik a női önbizalom, a pozitív kisugárzás.

hirdetésA hastánc hatására a mozdulatok kifinomultabbá válnak, a test kecsesebb, nőiesebb, szexisebb, határozottabb, de egyben „törékenyebbé” is válik. Az arab és török zenék, a lágyan hullámzó mozdulatok ellazítanak, stresszoldó hatásúak.

A nőiesség diadalát élhetik át gyakorlói, hiszen jó hatással van a szerelmi életre. A has- és a csípőmozdulatok helyreállítják a szexuális energiát, növelik a libidót, és nem utolsó sorban hatásos fegyver lehet a csábításban. A szultáni udvarokban eredetileg vágykeltésre alkalmazták a hastánc művésznőit. Az ő dolguk volt az uralkodó szexuális vágyának felkeltése, hogy megfelelően tudjon teljesíteni az éppen soros következő feleségnél. Gazdag családok pedig az esküvők utáni vacsorára hívtak hastáncosokat. Ez jelentette a szexuális felvilágosítást az ifjú párnak nászéjszaka előtt. Idővel az oktató jelleg lekopott a táncról, mára megmaradt a művészet.


Érzéki fogyókúra

A hastánc a belső izmok mozgatásából áll. A hangsúly a csípőtájékon van, a tánc jellegét a hullámzó, érzéki mozdulatok adják. Az érzelmeket a finom kézmozdulatok mesélik el.
A tánc attól lesz igazán nehéz, hogy minden külön-külön mozog: a csípő, a derék, a mell, a váll, fej, ezek mozgását kell megfelelően összehangolni. A jó hastánc szenvedélyes, határozott. A hastánc nyújtja és erősíti a has és a hát izmait, fokozza a vérkeringést, állandó jó kondícióban tart, ülő foglalkozású nőknek kifejezetten ajánlott. Tartást ad, és harmónikus külsőt kölcsönöz.
A hastánc alakformáló és zsírégető hatása mellett az inakra, az izületekre is jó hatással van, hiszen nélkülöz minden feszes, megerőltető mozdulatot. A lágy mozdulatok nem csak a zsírszövetek leépítésében, de a test kíméletes fejlesztésében is fontos szerepet kapnak. A hastánc ideális a nők számára, hiszen megerőltetés nélkül erősíti az izmokat, emellett a testmozgás minden jó hatását is magában egyesíti; a rendszeres tánc fokozza az állóképességet.


A hastánc eredete

A hastáncot eredetileg papnők táncolták termékenységi szertartásokon, illetve termékenységgel kapcsolatos ünnepeken (házasságkötés, várandósság, szülés). Az ősi termékenységi táncot, mely később "népi tánccá"alakult, majd külön művészeti ággá, színpadi műfajjá fejlődött. Perzsia, Egyiptom, India térségéből származtatják, de színes és misztikus történetében a görög, a török, a szíriai, az indiai és cigánykultúráknak is része volt - az arab kultúrában ma is élő jelenség.

A hastánc az utóbbi évtizedekben az amerikai és az európai kontinenst is meghódította: egyrészt nők egyre nagyobb tömege műveli, és élesztgeti eme tánc által teste és lelke szunnyadó erőforrásait, másrészt a férfiak is kitörő örömmel fogadják a nőiesség, női szépség ilyen módon való megnyilvánulását. Nyugaton már-már tömegsportnak számít, úgymint az aerobic vagy a futás, de ezt kortól és kilóktól függetlenül bárki űzheti. A tanfolyamokról színpadi táncosok is kikerülnek, illetve "pusztán" a mozgás, a szép mozdulatok öröméért is látogatják az órákat.

Hozzászólások
Keresés
A hozzászólás a regisztráció után válik lehetõvé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
________________________
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

PolarSys Honlapkészítés