Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A női hajhullás okai

A női hajhullás okai A hajhullást a nők sokkal nehezebben dolgozzák fel, mint a férfiak, hiszen a szép, hosszú haj korunk szépségideáljának „tartozéka”, a hódítás eszköze. Elvesztése az önbecsülés csökkenését is maga után vonhatja, így a fokozott mértékű hajvesztés akár pánikot, depressziót is kiválthat.

 

Nők esetében a hajjal kapcsolatos problémák általában a 30-40. életév között kezdődnek, elsősorban a haj elvékonyodásával, később pedig a hajhullás fokozódásával jár.

Feminim típusú hajvesztés jellemző, hogy a fejbőr közepén kezdődik el a haj ritkulása. A hajsűrűség annyira lecsökkenhet, hogy a fejbőr is láthatóvá válik. Ez a leggyakoribb női típusú kopaszodás, amit az un. Ludwig típusú hajvesztésnek neveznek. Szerencsére a női kopaszodás 70% ebbe a csoportba esik.


A női típusú hajvesztés lehetséges okai


Hormonális okok
A női hormonok (az ösztrogének) meghosszabbítják, a férfihormonok (androgének) pedig lerövidítik a haj növekedési szakaszát. A nőkben mindkét típusú hormon megtalálható, és normál esetben a női hormonok jelentős túlsúlyban vannak.
Amennyiben a hormonháztartás felborulásával több androgén hormon kezd el termelődni egy olyan nő szervezetében, akiknek a hajgyökerei fokozottan érzékenyek a dihydro-tesztoszteron hormonra, férfias típusú hajhullás veszi kezdetét.
A menopauza során a petefészek működése szabálytalanná válik, lecsökken a női nemi hormonok, az ösztrogén és progreszteron termelődése, végül megszűnik a mestruáció. Ezzel egyidőben megemelkedik a férfi nemi hormonok, az androgének szintje, majd hatásukra a hajszálak élettartama megrövidül, megújulási ütemük pedig lelassul. Kezdetét veszi a hajhullás, majd állandósul a fejbőr egészén.

Örökletes tényezők
A hajhullás oka elsősorban az öröklött tulajdonságaink között keresendő. Ezek határozzák meg ugyanis, hogy mennyire érzékenyek hajhagymáink és a fejbőrünk az ún. androgén hormonokra. Ennek a tényezőnek a jelentőségét azok a megfigyelések támasztják alá, melyek szerint egyes családokon belül halmozottan fordul elő a haj ritkulása, míg másoknál fel sem lelhető.

Öregedés
Az életkor előrehaladtával, a természetes öregedés következményeként, romlik a bőr állapota, a vérkeringés, felszívódási problémák alakulhatnak ki, lassul a sejtosztódás, így haj növekedése is. Különböző betegségeken esünk át, melyeket hajhullás eredményeznek, mindezen hatások eredményeként fokozatosan ritkábbá válik a hajunk.


A probléma kialakulásának megelőzése

Amennyiben tisztában vagyunk a női hajhullás lehetséges okaival, ismerjük genetikai „történelmünket”, preventív viselkedéssel mérsékelhetjük, illetve lassíthatjuk a feminim típusú hajvesztést.

Jogosan merül fel bennünk a kérdés, hogy ebben az esetben hogyan tudjuk megelőzni a probléma kialakulását?

A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk- adjuk meg a teljes körű gondoskodást hajhagymáink számára is. Ügyeljünk a megfelelő vitamin- és ásványianyag pótlásra- amennyiben a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás nem elegendő, akkor táplálék kiegészítő formájában vigyük be a szükséges tápanyagokat.

A fokozott hajvesztés oka az lehet, hogy a szervezet nem képes ellátni a fejbőrt a hajnövekedéshez szükséges tápanyagokkal. A tápanyagok hiányában a hajhagymák inaktív, "alvó" állapotba kerülnek, de nem pusztulnak el hirtelen. Kellő gondoskodás esetén újra aktivizálni tudjuk ezeket a hajhagymákat.

A DR. IMMUN Hajszépség tabletta tartalmazza az egészséges fejbőr és hajszálak számára nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat. Komplex összetételű készítmény, amely 15 hatóanyag erejével segíti megőrizni hajunk természetes szépségét.

 

Hajregenerálás professzionális módon

Ahogyan azt már említettük a kor előrehaladtával romlik a fejbőr állapota- a hajhagymák vérellátottsága csökken, lassul a hajnövekedése, túlzott korpásodás vagy éppen zsírosodás figyelhető meg. Fokozottan figyeljünk oda, hogy bőrtípusunknak megfelelő készítményt válasszunk. Ha lehetséges olyan termékeket vásároljunk, amelyek bőrbarát pH értékkel rendelkeznek, biológiailag aktív összetevőkből állnak, lehetőleg mesterséges színezék- és illatanyag mentesek.

25 gyógynövényes termékcsaládunk amellett, hogy a fent említett összes kritériumnak megfelel, extra magas gyógynövénykivonat tartalommal rendelkezik. Összetevői erősítik a haj szerkezetét, intenzíven táplálják a hajrostokat. A termékcsalád öt termékből áll, melyek egy komplex rendszert alkotnak. A Hajcseppek, Hajtápláló olaj, Hajsampon, Hajbalzsam és Hajszépség tabletta együttes használatával ugyanis Hajregeneráló kúra valósítható meg, mely lehetővé teszi a haj teljes körű ápolását. Készítményeink önmagukban is hatékonyak, együttes használatuk során azonban egymás hatását kiegészítik és fokozzák.

A DR.IMMUN® Hajsampon rendszeres használatával a haj szebb és egészségesebb lesz. Vitalizálja és megfelelően táplálja a hajhagymákat, serkenti a hajnövekedést, erőteljesen csökkentheti a túlzott hajhullást és zsírosodást. A Hajbalzsam alkalmazása által a haj selymessé, csillogóvá és könnyen fésülhetővé válik, kevésbé töredezik. A DR. IMMUN® Hajcseppek nyugtatja a fejbőrt, fokozza vérellátását, ezáltal serkenti a hajnövekedést. A DR. IMMUN® Hajtápláló olaj a száraz, igénybevett haj és fejbőr speciális, intenzív ápolását teszi lehetővé. Kiváló hatású festett hajra, mely elveszítette fényét, valamint a hosszú haj töredező, szálkásodó, nehezen kezelhető hajvégeire is.

Próbálja ki készítményeinket és tegyen pontot a női típusú hajvesztés végére. Tekintse meg egyedülállóan csak webshopunkban fellelhető kedvező csomagajánlatainkat, vásároljon közvetlenül a gyártótól, pénzvisszafizetési garanciával.

 

 

 

Keresés