Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

6 hasznos tanács az egészséges étrend kialakításához

2019. 02. 08. 12:00:00
6 hasznos tanács az egészséges étrend kialakításához

Az egészséges életmód és életmódváltás napjainkban trendi és közkedvelt téma. Népszerűségének oka kettős: az orvostudomány egyre inkább hangsúlyozza a betegségekkel szembeni preventív- megelőző - viselkedést, a jelenlegi szépségideál pedig azt diktálja, hogy legyünk minél karcsúbbak. 

Nagyon sokan megtapasztalhattuk, hogy a rövid ideig tartó önsanyargató fogyókúrák nem működnek, eredményük rövidtávú, a táplálék megvonás miatt kialakul a zsírzár, és beleesünk a jojo-effektus véget nem érő örvényébe.
Ráadásul többet ártunk szervezetünknek, mint használunk, hiszen ezek a fogyókúrák egytől-egyik az egyoldalú és hiányos étkezésen alapulnak.

Cikkünkben összeállítottunk pár fontos tanácsot, amivel elősegíthető étkezési szokásunk egészséges szinten tartása.

 6 tanács az egészséges étrend kialakításához

 

1. Gyümölcsök és zöldségek fogyasztása

Lehetőleg minden étkezésbe iktassunk be friss, nyers és szezonális (!) zöldséget vagy gyümölcsöt. 

 

2. Sokszor keveset!

Egészségünk megőrzése érdekében a napi többszöri 4-5 étkezés javasolt. Ne mennyiségeket, hanem minőségi ételeket fogyasszunk.
Kevesebb étel kerüljön a tányérunkra, kerüljük el a telítettség érzést. A változatos étrendre ügyeljünk, hogy a szervezetünk minden vitamint, ásványi anyagot megkaphasson.
A húsok fogyasztását csökkentsük, hiszen általánosan jellemző a túlzott zsír bevitel. A heti étrendbe változatosan illesszük bele a hús mellé az egyéb növényi (hüvelyes zöldségek) és nem-növényi eredetű fehérje forrásokat (tojás, savanyított tejtermékek).

 

3. Fehérjék, szénhidrátok, zsírok fogyasztása

Kövessük a 30-15-55-ös ökölszabályt. Akik tudatosan táplálkoznak, azoknak nem ismeretlen, hogy az optimális napi étrend 55%-a szénhidrát, 15%-a fehérje és 30%-a zsírokból tevődik össze.

 

4. Méregtelenítés

Legyünk tudatosak és iktassuk bele a mindennapjainkba a méregtelenítést, és felejtsük el a nehezen betartható „csoda” léböjt kúrákat.
Gyógynövényes teák napi fogyasztásával tökéletesen kivitelezhető, mind a kúraszerű, mind a rendszeres méregtelenítés.

 

5. Rendszeres testedzés                                                                                                                                                                                                                                        

Amivel a leginkább hozzájárulunk a méregtelenítési folyamathoz az a minden napos mozgás!
A testmozgás számos formáját választhatjuk, ami nekünk nem megerőltető, sőt még örömünket is leljük benne.
Ezen tényezők figyelembevételével, akár minden nap méregteleníthetjük testünket, gyorsíthatjuk anyag-csere folyamatainkat.

 

6. Vízfogyasztás (2,5 liter/nap)

A megfelelő mennyiségű víz fogyasztásával tudja a szervezetünk a feladatát ellátni: az anyagcsere folyamatokból származó káros anyagokat kiválasztani.
Vérkeringésünket és vérnyomásunkat is a víz fogyasztásával tudjuk normál szinten tartani.

A tudatos és egészséges táplálkozás beiktatása az életünkbe nehéz, de annál hálásabb feladat. A napi rutin betartásával egy idő után a diéta étkezési szokássá alakul.
Egyes elméletek szerint egy-egy szokás kialakulásához 21 napra van szükség, szóval fel a fejjel, az első 3 hét elteltével már minden könnyebb lesz. Csoda fogyókúra és csoda fogyókúrás kiegészítő pedig nem létezik!

Ne feledjétek, hogy a szépség belülről fakad, az egészséges étrend a szép és jól hidratált bőrhöz és gyönyörű hajzuhataghoz is hozzásegít. Amennyiben úgy érzed, hogy a vegyes táplálkozás nem elégíti ki tested fokozott vitamin igényét (évszakváltás, betegség után), akkor próbáld ki a DR.IMMUN Hajszépség tablettát és szépülj velünk együtt. Arcbőröd hidratáltságát növeld a DR.IMMUN Rózsa arctonikkal, hidd el bőröd hálás lesz a gyengéd gondoskodásért.  A méregtelenítés akkor teljes, ha oda figyelsz a bőröd egészségére is- válassz kifejezetten problémás bőrre kifejlesztett szappanjaink közül. 

Keresés