Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Chili

Chili

Chili

Különbséget kell tenni chili paprika és chili por között, hiszen ez utóbbi egy fűszerkeverék, mely a mexikói konyha legkedveltebb fűszere, itt még az édességekből sem hagyják ki. Fő alapanyaga a cayenni bors (általában a teljes mennyiség kb. 80 %-a) de ezen kívül tartalmaz még vöröshagymát, szurokfüvet, fehérborsot, fokhagymát, római köményt, szerecsendiót, oregánót, szegfűborsot. Felhasználható sültek, zöldséglevesek, gulyások, tojásételek, túrós-, sajtos-, húsos-, szendvicskrémek, pikáns saláták, hal-, kínai-, mexikói- és indiai ételek, erős mártások készítésénél. Csípős, erős íze miatt egyszerre mindig csak keveset tegyünk belőle az ételbe.

Különbséget kell tenni chili paprika és chili por között, hiszen ez utóbbi egy fűszerkeverék, mely a mexikói konyha legkedveltebb fűszere, itt még az édességekből sem hagyják ki.

Fő alapanyaga a cayenni bors (általában a teljes mennyiség kb. 80 %-a) de ezen kívül tartalmaz még vöröshagymát, szurokfüvet, fehérborsot, fokhagymát, római köményt, szerecsendiót, oregánót, szegfűborsot. Felhasználható sültek, zöldséglevesek, gulyások, tojásételek, túrós-, sajtos-, húsos-, szendvicskrémek, pikáns saláták, hal-, kínai-, mexikói- és indiai ételek, erős mártások készítésénél. Csípős, erős íze miatt egyszerre mindig csak keveset tegyünk belőle az ételbe.

A chilipaprikának a Cayenne borsot nevezik (Capsici fastigiati), melyről bővebben itt olvashat.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: gyógynövény gyógynövények
Az oldal tetejére