Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hasi panaszok és a masszázs

 

Az emésztési zavarok és más hasi panaszok egyre gyakoribban az iparilag fejlett országokban. A helytelen táplálkozás és a mozgáshiány a fő ok; de a stressz és az érzelmi tényezők is közrejátszanak a probléma kialakulásában.

Fájdalomcsillapító és stresszoldó hatása révén a masszázs segíthet a hasi panaszok enyhítésében.

Stressz és emésztés


A stressz közrejátszik olyan emésztési zavarok kialakulásában, mint a székrekedés, a hasmenés, az irritábilisvastagbél-szindróma. Bizonyított tény, hogy a bizonyos érzelmek, pl. az izgatottság, düh, károsan befolyásolják az étel áthaladásának sebességét a belekben.


A masszázs hatása


A masszázs természetes nyugtató, rendkívül jó hatású minden stressz okozta betegség esetén. Fájdalomcsillapító, stimulálj a bélmozgást, helyreállítja az emésztőrendszer működését.

A simító mozdulatok kellemes érzést keltenek, megnyugtatják a testet és a lelket; a stressz szintjének csökkenése gyógyerővel bír.


Székrekedés, hasmenés, premenstruációs szindróma


A masszázs igen hatékony székrekedés kezelésében, mert ellazítja a has izmait, serkenti a bélperisztaltikát.

A stresszoldó hatás által a hasmenés tüneteit is enyhíti, megnyugtatja a „háborgó” beleket.

A premenstruációs szindróma tünetei az enyhe haspuffadástól és ingerlékenységtől az erős fájdalomig és mély depresszióig terjednek.


Önmasszázs

Székrekedés estén ujjbegyeivel végezzen finom, hullámzó mozdulatokat az óramutató járásával megegyező irányban nyomkodja körbe a vastagbél területét.


Próbálkozzon reflexológiával


A talpon és a kézen is meg vannak azok a pontok, melyek masszírozása jó hatással van a bélmozgásra, és az emésztésre. Részletes talp -és kéztérképet talál cikkeinkben!

 

Keresés