Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

John Robbins - Százévesen egészségben

Matuzsálemi kor, kivételes életerő. A titok nyitja a tudomány tükrében.

John Robbins, a neves amerikai táplálkozási szakértő sokakat foglalkoztató kérdésre keresi a választ könyvében: vajon mit kell tennünk azért, hogy hosszú életet élhessünk, s dacolva a múló évekkel, megőrizzük egészségünket, fizikai erőnket, szellemi frissességünket?

A szerző olyan - a kutatók érdeklődését is felkeltő - kultúrákat vizsgál, ahol az emberek sokkal hosszabb és egészségesebb életre számíthatnak a fejlett társadalmakban megszokottnál. Mi lehet a feltűnően jó egészségi állapotú és meglepően magas életkort megérő kaukázusi abházok, az Andok völgyében élő vilcabambaiak, valamint a pakisztáni Hunza és a japán Okinawa lakóinak titka? A szerző e népek életmódját, táplálkozási szokásait tanulmányozva és a tudományos kutatások adatait felhasználva keresi a választ a kérdésre.

John Robbins e társadalmak közös vonásait számba véve vonja le azon következtetéseit, melyek az egészséges életvezetés kérdései iránt érdeklődők számára hasznos útmutatóul szolgálhatnak. Nemcsak a megfelelően összeállított étrend, a rendszeres testmozgás fontosságára hívja fel a figyelmet, hanem a kiegyensúlyozott érzelmi élet, a szeretteteljes társas kapcsolatok egészségünk megőrzésében betöltött fontos szerepét is kiemeli. A szerző pontokba szedett jó tanácsai pedig segítenek abban, hogy követni tudjuk e társadalmakban élők példáját, s mindennapjaink során alkalmazni tudjuk az egészséges életvezetés alapelveit a gyakorlatban is.

 

Keresés