Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Stressz és masszázs

 

Sokak számára az ellazulás, relaxáció nehéz feladat, hiszen a stressz mindennapjaink természetes velejárójává vált.

Oka a felgyorsult, rohanó életforma, a tömeg, a zaj, a határidők, a magas munkahelyi elvárások, a gyors technikai fejlődés, az önbecsülés hiánya.

Fogyasztói társadalmunkban szüntelenül vásárolni kell, és a divatnak megfelelő státusszimbólumok felhalmozásával lehet csak az elismerést, elfogadást kivívni, a társadalom értékes tagjává válni. Mindezt azért, mert a társadalom az egyént a teljesítménye alapján méri, fogadja vagy utasítja el. Azt, akinek nincs semmilye vagy nem tud a korral haladni, kitaszítja, megveti, és értéktelennek tekinti. Ez hozza létre a teljesítménykényszert, a túlhajszoltságot, és ezért él a XXI. századi ember állandó stresszben.

A tartós stressz számtalan betegség kiváltója, gyakran vezet depresszióhoz, pszicho- szomatikus betegségekhez. A legismertebb pszichoszomatikus betegség a fejfájás, a gyomor- és nyombélfekély, a magas vérnyomás, az asztma, a fekélyes vastagbélgyulladás, a neurodermatitisz, a reuma.

Tudatosítanunk kell magunkban, hogy meg kell tanulnunk megbirkózni a stresszel, ha aktív résztvevői szeretnénk maradni a társadalomnak és meg szeretnénk őrizni egészségünket a stressz romboló hatásától. Ebben pedig jelentős segítséget nyújthat számunkra a masszázs!


Masszázs és kedélyállapot


Ma már tudjuk, hogy a lelki és testi egészség nem választható el egymástól, valamint azt is, hogy a testet ellazító masszázs megnyugtatja a lelket is. Nagyon jó hatása van az idegrendszerre, hiszen aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus és keringés helyreállását. A masszázs csökkenti a vérnyomást azáltal, hogy a test ellazul, és feltöltődik pozitív energiákkal.

A masszázs valódi öröme azonban abban rejlik, hogy jót tesz nekünk, egészségmegőrző hatású, erősíti az immunrendszert. Jó közérzetet biztosít, a jó kedélyállapotú emberek pedig köztudottan egészségesebbek, mint a borúlátóak. Ezek mellett szorongás oldó hatása is van, valamint a depresszió kezelésében is nagy segítséget nyújt. Az érintés csodálatos dolog, jó érzéssel tölt el, ha törődnek velünk, és értékesnek tartanak.

Próbálja ki Ön is a masszázst, és tapasztalja meg jótékony hatásait!

 

Keresés