Gyógynövények betegségekre

Tuberkulózis ellen az 5 legjobb gyógynövény
2021. 12. 14. 09:30:28

Tuberkulózis ellen az 5 legjobb gyógynövény

A tuberkulózist (TBC) a Mycobacterium tuberculosis nevű baktérium okozza. Ezek a baktériumok leggyakrabban a tüdőt támadják meg, de test bármely része, például a vese, gerinc és az agy is érintett lehet a betegséget illetően. 
Tüdőtágulás ellen a 7 legjobb gyógynövény
2021. 12. 14. 08:58:04

Tüdőtágulás ellen a 7 legjobb gyógynövény

A tüdőtágulás idővel alakul ki és a tüdőszövet fokozatos károsodásával jár, mely során az apró légzsákok pusztulnak el. Ilyen esetben a légzsákok felszakadnak, és a sok kicsi helyett egy nagy légzsákká válnak. A tüdő felületének ez a csökkenése a levegőt a sérült szövetben csapdába ejti, és megakadályozza az oxigén átáramlását a véráramban. Ezenkívül ez az elzáródás egyre nehezebbé teszi a légzést.
Tüdőgyulladás ellen a 9 legjobb gyógynövény
2021. 12. 14. 08:43:30

Tüdőgyulladás ellen a 9 legjobb gyógynövény

A tüdőgyulladás olyan fertőzés, amely a tüdő légzsákjait támadja gyulladást okozva bennük. A légzsákokba folyadék vagy genny gyülemlik, amely váladékkal járó köhögést, lázat, hidegrázást és légzési nehézséget okoz. Különféle baktériumok, vírusok és gombák okozhatnak tüdőgyulladást, melynek hátterében általában a legyengült immunrendszer légúti megfertőződése áll. 
Testszag ellen a legjobb gyógynövények
2021. 11. 30. 16:14:46

Testszag ellen a legjobb gyógynövények

A testszagot sokan az ápolatlansággal és a higiénia hiányával azonosítják – tévesen, hiszen a testszag kialakulásában szerepet játszhatnak különböző betegségek és az életmód is. 
Terhesség és szülés megkönnyítésére gyógynövények
2021. 11. 30. 11:33:32

Terhesség és szülés megkönnyítésére gyógynövények

Sok nő életében az egyik legszebb időszak, amikor anyai örömök elé néz, ugyanakkor az örömteli pillanatok mellett számos kellemetlenség is kijut, ami a terhességgel együtt jár. Gyakori, hogy a terhességi nehézségek a babát is veszélyeztetik, ezért vetélés alakul ki. A vetélés többnyire az első trimeszterben, a baba 24 hetes kora előtt következik be. A spontán vetélés első jelei a vérzés és a hasi görcsök. Ilyenkor előfordulhat, hogy teljesen kiürül a méh, de lehetséges az is, hogy orvosi beavatkozásra van szükség. Általában nehéz megmondani a vetélés okát, holott ilyenkor a szülők csak a miértekre kíváncsiak. Gyakori azonban, hogy kromoszóma rendellenesség áll a baba elvesztése mögött. További okok között tartjuk számon a progeszteronhiányt, ami már a várandósság előtt is jelentkezhet pl. a menstruáció előtti barnás folyás vagy az elhúzódó vérzés lehet intő jel progeszteronhiányra. 
Tengeribetegség ellen a 2 legjobb gyógynövény
2021. 11. 17. 10:04:34

Tengeribetegség ellen a 2 legjobb gyógynövény

A tengeribetegség előfordulásának gyakoriságára nincs megfelelő felmérés, hiszen több szubjektív és nem pontos adat áll a rendelkezésünkre, ezért egy rendkívül nagy szórással, 3-60%-osnak ítélik a jelenség gyakoriságát. Férfiaknál, nőknél és főként gyermekeknél egyaránt előfordulhat, nincs rá statisztika, hogy kik lehetnek kiváltképp érintettek. Az viszont biztos, hogy azokban a családokban, ahol többeknél előfordult a mozgásbetegség nagy valószínűséggel a gyermekek is örökölni fogják. A tengeribetegség vagy mozgásbetegség autóban, buszon és hajón, illetve vidámparkban is előfordulhat.
Szürkehályog ellen a 10 legjobb gyógynövény
2021. 11. 17. 08:43:06

Szürkehályog ellen a 10 legjobb gyógynövény

A szürkehályog kialakulásával a látás homályossá válik, hiszen a szemlencse elhomályosodik. Az érzés bepárásodott üveghez hasonlít a szürkehályog korai szakaszában, utána pedig egyre koszosabb üveghez lehetne hasonlítani a látás korlátozását. A látás romlása gyakori jelenség, főleg idősebb korban, erre született egy tanulmány, mely kimutatta, hogy a 75 éves kor feletti emberek 70%-a küzd lencsehomállyal. A lencsehomály lassan alakul ki, korai szakaszban alig észrevehető, azonban, ha nincs idejében kezelve sokat ront a fénylátáson és a nagyobb tárgyak sötét foltként jelennek meg előttünk. Amennyiben nem kezelik időben a problémát a szem gyakran fájhat, zavarhatja a fény, szürkeség jelenhet meg rajta, amely zavarja a normál életvitelt, akadályozza a hétköznapi munkát. 
Szoptatási nehézségek ellen a 12 legjobb gyógynövény
2021. 11. 17. 08:28:43

Szoptatási nehézségek ellen a 12 legjobb gyógynövény

A legtöbb édesanya sokat tesz annak érdekében, hogy tejtermelődésével minden rendben működjön, mégis előfordulhat, hogy hiba csúszik a „gépezetbe” és szoptatási nehézségek alakulnak ki. Gyakori jelenség, hogy ennek hátterében éppen az áll, hogy az újdonsült édesanyák szeretnének mindent jól csinálni, ami frusztrációt, idegeskedést és stresszt okozhat.
Szklerózis multiplex ellen a 6 legjobb gyógynövény
2021. 11. 15. 11:05:12

Szklerózis multiplex ellen a 6 legjobb gyógynövény

A szklerózis multiplex betegségben világszerte egymillió ember szenved. Ez a rokkantságot okozó betegség a gerincvelőt és a központi idegrendszert támadja. A szklerózis multiplex autoimmunbetegségnek minősül, hiszen az immunrendszer támadja a saját sejtjeit. Szklerózis multiplex során az immunrendszer ellenanyagokat és fehérvérsejteket küld az agy és a gerincvelőt körülvevő myelinhüvely ellen. Ebből adódóan a myelinhüvely gyulladásba kerül és hegesedés alakul ki, amely az idegek károsodását okozza. Egy idő után ez sokat ront az izomkoordináción és az izomerőn, valamint rontja látást és az érzékelést. 
Szívritmuszavar ellen a 14 legjobb gyógynövény
2021. 11. 11. 08:47:34

Szívritmuszavar ellen a 14 legjobb gyógynövény

A szívritmuszavar (arrhythmia) változó tünetekkel és erősséggel jelentkezhet. Vannak, akiket megijeszt a jelenség, de vannak olyanok is, akik nem veszik észre az enyhe szívritmuszavart. Az arrhythmiának két típusát különböztetjük meg egymástól. Tachycardiáról beszélünk abban az estben, ha a szívfrekvencia 100/percnél magasabb. Amennyiben a szívfrekvencia 60/perc alá esik bradycardiáról van szó. Mindkét jelenséget más-más tünetek kísérik ezért fontos különbséget tenni a két szívritmuszavar között.