A túlzott idegeskedés hajhulláshoz is vezethet

A túlzott idegeskedés hajhulláshoz is vezethet

Milyen testi tüneteket okozhat a túlzott idegeskedés?

A stressz áthatja az emberek mindennapjait és egy idő után kezelhetetlen mértékűvé is válhat. Eközben pedig egészen meglepő testi tünetek figyelmeztethetnek rá, ha túlságosan sokat idegeskedik, illetve szorong a hétköznapokban.

Ebben a blogcikkünkben most bemutatjuk a furcsa tüneteket.

Hányás

Kutatásokkal támasztották alá, hogy a túlzott mértékű stressztől kialakulhat hányinger és hányás akár ciklikusan, hosszabb időn keresztül ismétlődve is. Az utóbbi esetben a tünetek naponként körülbelül ugyanabban az időben jelentkeznek.

Ilyenkor érdemes olyan sokat pihennie, amennyit csak tud. Figyeljen a folyadékbevitelre, azonban hosszú távú megoldást csak a stresszes állapot feloldása jelenthet, illetve a stressz forrás megszüntetése.

Orrvérzés

Olyan eseteket is megfigyeltek, amikor valakinek a nagy fokú stressztől és feszültségtől vérezni kezdett az orra. Szakemberek szerint ahhoz van köze, hogy a stresszes feszültség hatására hirtelen megemelkedik az illető vérnyomása.

Ha szeretné elkerülni a vérnyomás emelkedést, akkor például fogyasszon naponta egy-két csésze vérnyomáscsökkentő teát.

Stressz következtében fellépő memóriavesztés

Ez akkor jelentkezhet, ha mondjuk egy olyan megbeszélésen vesz részt, amely nagyon feszült hangulatban zajlik. Ekkor könnyen megeshet az, hogy a stressz miatt rövid idő elteltével már alig emlékszik valamire a megbeszélésből.

Ennek az az oka, hogy a krónikus stressz miatt túl sok kortizolhormon jut a hippokampuszba, pedig az agynak ez a része irányítja a rövid távú memóriáját.

DR. IMMUN® 25 gyógynövényes hajcsepp hajhullás ellen

DR. IMMUN® 25 gyógynövényes hajcsepp hajhullás ellen

MEGNÉZEM

Hajhullás

A hajvesztésnek számos oka lehet, a genetikától kezdve egészen gyógyszerek mellékhatásáig, mindemellett pedig súlyos stressz is állhat a háttérben. Egyrészt egy autoimmun betegség, az alopécia során a fehérvérsejtek megtámadják a hajhagymákat, ezt pedig a nagy fokú stressz is kiválhatja.

Érdemes megemlíteni emellett a telogén effluvium nevű kondíciót is, amelynek során haja akár 70 százalékát is elveszítheti, ráadásul nagyon rövid idő alatt. Az sem ritka, hogy a hirtelen hajhullás egy stresszes esemény, például egy haláleset, vagy valamilyen érzelmi trauma után hónapokkal jelentkezik.

Mit lehet tenni a hajhullás ellen?

A trichológusok szerint vannak olyan fontos elemek, amik segíthetnek megakadályozni a hajhullást és dúsabbá varázsolni a hajat. Nézzen körül webáruházunkban, ahol megtalálhatja a leghatékonyabb hajhullás elleni szereket nőknek és férfiaknak egyaránt.

Előző blogcikkünket olvassa el itt: A DR IMMUN korpásodás elleni sampon használatának az előnyei.