Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hajhullás ellen nőknek díjnyertes minőség

Hajhullás ellen nőknek díjnyertes minőség

Hajhullás ellen nőknek díjnyertes minőség A hajhullás, hajritkulás minden nő rémálma, hiszen a jó minőségű haj, a szép frizura javítja az önértékelést. A hajvesztés hátterében többnyire valamilyen testi eredetű vagy lelki betegség áll. Hajvesztés egy nő életének bármely szakaszában jelentkezhet, leggyakrabban mégis 30-40 éves kor között fordul elő. Orvoslására már léteznek rendkívül hatékony készítmények, azonban alkalmazásuk mellett mindig rendkívül fontos a hajhullás mögött álló probléma feltárása és megszüntetése.

Díjnyertes minőség

A hajhullás elleni termékek feltérképezése során célszerű olyan készítményeket választani, melyek minőségét már külső, független szakmai zsűrik is elismerték. Magyarországon országos színvonalú díjjal jutalmazza a szakértelmet és a kiváló minőséget az Érték és Minőség Nagydíj, a Magyar Termék Nagydíj, valamint a Szakmai Elit - Év Terméke - díj is. Ezek mindegyike arra hivatott, hogy megkülönböztesse a kiváló minőségű, és magas színvonalú készítményeket, és növelje irántuk a megbecsülést a szakma és a fogyasztók körében is. A DR. IMMUN 25 gyógynövényes termékcsalád az évek során mindhárom díjat elnyerte, köszönhetően a kiváló alapanyagokból előállított magas gyógynövény koncentrációnak és a természetes összetevőknek, melyek lényeges szempontok a hajhullás eredményes megállítása során is. A díjnyertes 25 gyógynövényes termékcsalád alkalmazása nők és férfiak számára is ajánlott diffúz hajhullás megállítása céljából, mely a nők csaknem 50 %-át érinti különböző mértékben és bizonyos életszakaszokban. Hormonális problémák esetén a termékcsalád koffeinnel kiegészített változatának alkalmazása javasolt. De vajon milyen okok állhatnak a hajproblémák hátterében? Miért hullik a haj?

Férfias típusú kopaszodás nőknél

A férfi és női hajhullás diagnosztizálása során tisztában kell lenni azzal, hogy a hajhullásnak három fő típusát különböztetjük meg egymástól. A diffúz hajhullás a fejbőr egészét érinti, ebben az esetben ugyanis egyenletesen ritkul a haj a hajas fejbőr egészén. Foltos hajhullásnál azonban a hajminőség - az általában kör alakú hajhiányos területek kivételével - ép marad. Továbbá beszélhetünk genetikai eredetű, hormonális okokra visszavezethető hajhullásról is, mely a férfiak 80 százalékát érinti, viszont nőknél jóval kisebb arányban fordul elő. Nézzük meg miért. Az androgén jellegű kopaszodás kialakulásának oka a szőrtüszők androgén hormonokkal szembeni érzékenysége. Amikor a férfiak szervezetében a tesztoszteron az 5-alfa-reduktáz enzim által dihidrotesztoszteronná alakul át, a keletkezett DHT - az arra érzékenyek esetén - elkezdi működésükben gátolni a hajhagymákat. A tesztoszteron mindkét nem esetén a nemi szervekben és mellékvesékben található meg, viszont a férfiaknál jóval nagyobb mértékben. Normál esetben a nők szervezetében a női hormon, az ösztrogén dominál, ami hatással van a haj egészséges növekedésére is. Amikor a hormonok közötti egyensúly felborul, és a tesztoszteron szint megemelkedik a szervezetben, az arra érzékeny hajhagymákat működésükben elkezdik gátolni. A folyamat eredményeként fellép a női kopaszodás, melynek fázisait a Ludwig skálán szokták ábrázolni. Általában először a fejtetőn a hajválasztéknál kezd el ritkulni a haj kisebb mértékben. Idővel a hajvesztés egyre jobban érzékelhetővé válik, végül pedig nagyobb kopasz foltok is kialakulhatnak. A nőknél általában kevésbé drasztikus a kopaszodás mértéke. A hormonszint helyreállításával sokaknál csökken, vagy akár meg is áll a hajhullás és az elvékonyodott hajszálak ismét megerősödhetnek. A folyamat kiváló segítője a DR. IMMUN Koffeines Hajcseppek, mely koffeintartalmából fakadóan a hormonális hatásokkal szemben ellenállóbbá teheti a hajképző mátrixsejteket.

Diffúz hajhullás

A nőknél előforduló androgén alopeciánál még mindig gyakoribb a diffúz vagy foltos hajhullás. Diffúz hajhullásnál a fejbőr egészén egyenletesen ritkul a hajtömege, tehát elszórtan hullik a haj, míg foltos hajvesztésben szenvedőknél kör alakú foltokban távoznak a hajszálak. Ez mindkét esetben visszafordítható jelenség. Míg a foltos hajhullásért egy autoimmun eredetű, gyulladásos folyamatot tesznek felelőssé, a diffúz hajhullás leggyakrabban általában a következő okokra vezethető vissza:

 • külső sokkhatások (vérveszteség, műtét, kemoterápia, stressz)
 • pajzsmirigybetegség
 • hormonzavar
 • gyulladásos betegség, gócpontok
 • daganatos betegségek
 • fejbőr betegségek (pikkelysömör)
 • vérszegénység, vas hiány
 • vitaminhiány
 • hiányos táplálkozás
 • evés zavarok (anorexia, bulimia, drasztikus fogyókúrák)
 • gyógyszerkezelés
 • szülés
 • menopauza.

Mit tehetünk hajhullás ellen?


Elsősorban a probléma gyökeréig kell leásni és megtalálni a hajhullást kiváltó tényezők okát. Mindenekelőtt tehát ajánlott egy teljes körű kivizsgáláson részt venni, hiszen már egy vérvételből is kimutatható vérszegénység, vashiány és egyéb hiányállapot. Orvosi konzultációt követően azonban a lehető legkorábban, érdemes természetes összetevőjű, intenzív hajregeneráló készítményeket alkalmazni, melyek elősegítik a haj gyorsabb regenerációját. A DR. IMMUN Hajszépség vitamin értékes összetevőiben megtalálható 15 hajépítő ásványianyag és nyomelem, melyek nagy mértékben hozzájárulnak a fejbőr és a hajhagymák egészségének a helyreállításához. Hialuronsav és kollagén tartalma által pótolja azokat a szükséges természetes anyagokat a bőrben, amelyek alapból megtalálhatók a szervezetben, azonban mennyiségük a kor előrehaladtával folyamatosan csökken. Ebből adódóan a haj és a bőr veszít rugalmasságból és élettelenné válik.
Amennyiben a fejbőrön alakulnak ki különböző bőrszárazságot okozó megbetegedések például seborrhea vagy pikkelysömör, elengedhetetlen a haj és a fejbőr külsődleges fokozottabb mértékű gondozása is. Mindez a DR. IMMUN Hajtápláló olajjal hatékonyan megvalósulhat, hiszen esszenciális zsírsavai táplálják a száraz fejbőrt, emellett pedig a 25 gyógynövény magas tartalmú kivonatában megtalálható zsálya és körömvirág összetevői kiválóan nyugtatják a bőrt. A hajhullás megállításában, a termékcsaládban a DR. IMMUN Hajcseppek bizonyulnak a leghatékonyabb készítménynek, ami nem meglepő, hiszen 100%-ban természetes gyógynövény esszencia. A Koffeines Hajcseppekben azonban a 25 gyógynövény mellett már megtalálható a koffein és a biokávé kivonat is, amelyek kiválóan fokozzák a hajhagymák vérellátását, elősegítve a hajnövekedés folyamatát. A koffein tesztoszterongátló hatása révén az androgén típusú kopaszodás esetén is jótékony hatású a legújabb tudományos kutatások eredményei szerint.

Hajhullás és töredezett szálak

Nem ritka, hogy hajhullás esetén a még hajhagymákban lévő szálak is elvékonyodnak. Ebben az esetben különösen fontos a haj táplálása mellett, a hajszálak körültekintő gondozása is. Amennyiben a vékony hajszálakat nehéz kifésülni, és ezért erőteljes fésülésnek vannak kitéve, sokkal nagyobb eséllyel fog a haj időnek előtt feltöredezni. A DR. IMMUN Hajbalzsam jó szolgálatot tesz a haj kíméletes gondozásában, hiszen kifésülést elősegítő tulajdonsággal rendelkezik. Rendszeres alkalmazásával a haj visszanyeri eredeti fényét, a kíméletes ápolásnak köszönhetően pedig a haj szerkezete újra erősebbé válhat, és ezért optikailag is dúsabbnak tűnhet.

Tartalomhoz tartozó címkék: hajhullás hajhullás ellen
Az oldal tetejére