Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hajnövesztés gyorsan

Hajnövesztés gyorsan

Dús, egészséges hajkorona gyorsan, elérhető áron? Miért várna éveket, ha a folyamat felgyorsítható? A DR. IMMUN Fűszeres termékcsaládjának köszönhetően már nem álom a gyors hajnövekedés.

Dús, egészséges hajkorona gyorsan, elérhető áron? Miért várna éveket, ha a folyamat felgyorsítható? A DR. IMMUN Fűszeres termékcsaládjának köszönhetően már nem álom a gyors hajnövekedés.

Fűszerek ereje

A legtöbb hajnövesztő szérum összetevői között megtaláljuk a koffeint, biotint és sok más vitamint, amelyek mind a haj gyorsabb növekedését ígérik. Az internetet böngészve elérhető számos hajnövesztő készítmény és néhányuk valóban hatékony eredményt tud felmutatni. De akkor miben más a DR. IMMUN Fűszeres termékcsalád és miért olyan népszerű már most a hosszú hajra vágyók körében? A válaszadás előtt tegyünk említést a cég fő profiljáról, melyben a hajhullás megállítása érdekében a 25 gyógynövény magas kivonatú esszenciája kapja a főszerepet. Több mint tizenöt év távlatában a gyógynövények gondos összeválogatásával, csúcsfejlesztésű technológia által kiváló minőségű és sokak által kedvelt hajápolási cikkek születtek. A 25 gyógynövény már önmagában hatékonynak bizonyult a hajritkulás csökkentésében, kiállta a piac és a Vásárlók próbáját, a független szakmai zsűrik elemzéseit, és országosan kapható, többszörös nagydíjas készítmények lettek. A hajnövekedés fokozása érdekében pedig még 9 fűszernövénnyel gazdagították a 25 gyógynövényi alap összetevőket, mely értékes kivonat a Fűszeres Hajcseppek és a Fűszeres Hajsampon impozáns, piros kiszerelésében kapható. A szakértelemmel kiválasztott fűszerek mindegyike hozzájárul a haj egészséges növekedéséhez, hiszen többségük vérserkentő, gyulladásgátló, fertőtlenítő hatással bír. A fűszerek hatékonysága kutatások által igazolt, melyből néhányat cikkünkben is bemutatunk.

Rozmaring

A rozmaring Dél-Európában őshonos gyógy- és fűszernövény, amely a gyógyászatban és a konyhában egyaránt kedvelt. Jellegzetes, kellemes illata révén készítenek belőle illóolajat, amely krémbe-, samponba csepegtetve vagy párologtatás által is kifejti jótékony hatását. Működik immunerősítőként, vérkeringés stimulálóként, javítja a koncentrációt, illetve görcsoldó, gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Mindezek fejében több kutatással alátámasztható, hogy elősegíti a haj növekedését és csökkenti a hajritkulást. Az androgén alopecia, genetikai hajhullás megállításában a rozmaring olajat a 2 százalékos Minoxidil elnevezésű hajhullást csökkentő készítménnyel hasonlítottak össze. Az androgén alopeciában szenvedő alanyokat két csoportra osztották fel és 6 hónapon át az egyik csoportot rozmaring olajjal, míg a másikat Minoxidillel kezelték. A két csoportot először a 3. hónapban vizsgálták, melyből kiderült, hogy három hónap alatt egyik készítmény sem hozott változást a szőrszálak mennyiségét tekintve. Ellenben a 6. hónap eredményeivel, melyben a kiindulási és a 3. hónaphoz képest mindkét csoportban nőtt a hajtömeg aránya. A Minoxidil rovására negatívumként írható, hogy több esetben a fejbőrön viszketés jelentkezett, ami egyébként a készítmény mellékhatásai között ismeretes. (1,2) Összegezve a rozmaring természetes úton képes felvenni a versenyt az egyik legismertebb hajnövesztő készítménnyel. Egy másik vizsgálat során megállapították, hogy a rozmaring hatással van az 5-alfa-reduktáz szabályozására, amellyel csökkenthető a tesztoszteron átalakulása. (1,2,3) Ez a forradalmi felismerés lassíthatja az androgén alopecia következtében kialakult hajhullást. Így nem volt kérdés, hogy a DR. IMMUN Fűszeres Hajcseppekben és Hajsamponban is megbecsült helyet kap fűszerlistán.

Fűszerek vagy koffein?

A rengeteg koffeines hajnövesztő szérumot latolgatva jogosan merül fel a kérdés, hogy melyik az eredményesebb a koffeines vagy a fűszeres hajnövesztő? Azoknak, akik jártasak a hajhullás/ hajnövesztés témában nem újdonság, hogy a koffeint is előszeretettel javasolják a haj serkenés folyamatainak beindítására. Az 1,3,7 trimetilxantin vagyis hétköznapi nevén koffein talán leggyakrabban emlegetett sajátossága, hogy vérkeringést javító. Ez az elv érvényesül a fejbőr mikrovérkeringésében is, amikor a koffein a hajhagymákba jutva beindítja, stimulálja a haj serkenését. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy számos gyógy- és fűszernövény képes ugyanilyen hatékonysággal fellépni a hajserkentés céljából. Valójában a koffein sokkal inkább javasolt a hormonális eredetű hajhullás csökkentésére, mivel tesztoszteron gátlóként kifejezetten eredményes az androgén alopeciával küzdők számára. Ezzel szemben a Fűszeres termékcsalád kifejlesztésében nagy hangsúlyt kapott a hajnövekedés elősegítése, amelyben 9 fűszer nyújt segítséget. Összességében a koffeines és a fűszeres termékek is javítják a haj növekedés folyamatát. Azonban amikor a kifejezetten a hajnövesztés a cél érdemes erre a célra kifejlesztett terméket vásárolni.

Hajcsepp vagy Hajsampon?

A Fűszeres termékcsalád eddig két készítménnyel került piacra. A Fűszeres Hajcseppek használata nagyobb intenzitást vált ki a fejbőrön, mivel 100% fűszer és 100% gyógynövény kivonatot tartalmaz. Ezért mindenképp javasolt azok számára, akik komolyabb hajhullással küzdenek, vagy vannak túl és szeretnék mielőbb visszanyerni az egészséges, dús hajkoronájukat. Amennyiben nincs szükség turbó hajnövesztésre kapcsolni a hajtisztítás kiváló terméke lehet a DR. IMMUN Fűszeres Hajsampon, mely gyengéden tisztít és ható ereje néhány perc alatt kifejti hatását a fejbőrön. A legnagyobb sikert természetesen a készítmények együttes használatával lehet elérni.

Ricinusolaj, mint hajnövesztő működik?

A hajnövesztés témában jártas olvasóink biztosan találkoztak már a ricinusolaj hajra gyakorolt jótékony hatásával. A sűrű, sárgás színű olajat eredetileg hashajtóként használták, majd egyre nagyobb teret hódított külsőleg alkalmazva a hajápolásban. Kifejezetten a göndör hajúak kedvelik a rakoncátlan tincseik megszelídítésére, mivel táplálja és puhává teszi a hajat. Rendszeres használatával a haj töredezettsége csökken, és újra visszanyeri eredeti fényét. A ricinusolajban rejlő E vitamin táplálja a fejbőrt és olajként hidratálja azt, ezért nagyban megakadályozza a korpásodást. Jótékony tulajdonságai között ismert, hogy megerősíti a hajszálakat így képes csökkenteni a hajhullást. Valójában az imént felsorolt pozitív sajátosságainak köszönhetően gondolhatjuk azt, hogy a ricinusolaj segíti a hajnövekedést. Viszont önmagában az olaj nem képes aktivizálni a hajhagymákat. Használata közben a fejbőrt masszírozva serkentjük a vérkeringést, ezáltal javul a hajhagymák tápanyag ellátása, energetizálódik a haj, így idővel azt gondolhatjuk, hogy a ricinusolaj okozta a haj növekedését. Az olaj legnagyobb hátrányának tekinthető, hogy a hajszálakból történő kimosása igen nehézkes. A ragacsos érzést sokszor többszöri hajmosás által lehet eltávolítani, különben zsíros, elnehezült érzés marad a fejbőrön.

Tartalomhoz tartozó címkék: hajnövesztés
Az oldal tetejére