kezelés gyógynövényekkel

2021. 04. 28. 10:39:50

Bütyök ellen 10 gyógynövénnyel

A bütyök a nagylábujj ízületének deformációja, amit főként a rosszul megválasztott, kényelmetlen cipő viselése okozhat, de gyakori, hogy öröklődés útján alakul ki. Latin nevén hallax valgusnak nevezik, ami azt jelenti ferde lábujj. A bütyök keletkezésének hátterében az áll, hogy a nagylábujj teteje eltolódik a többi lábujj felé és a nagylábujj alján lévő ízület megduzzad, kifelé mozdul és a rajta lévő bőr megkeményedik, valamint kivörösödik. Ez a folyamat érzékenységgel, gyulladással jár, tehát nemcsak esztétikailag okoz problémát hanem egészségügyileg is. A bütyök megelőzésére a legjobb módszer kényelmes, széles orrú cipő viselése, illetve puha talpbetétek. A már kialakult probléma természetesen kezelhető gyógynövényekkel is.

 

2021. 04. 20. 09:51:35

Asztma kezelése gyógynövényekkel

Az asztma a légzőszervi megbetegedések közé tartozik, ami légszomjat, köhögést, a mellkasban szorító fájdalmat okoz. Az asztmás rohamot a hörgőgörcs idézi elő, amit a tüdőbe vezető légutak rövid idejű elzáródása vagy összehúzódása vált ki. A hörgőgörcsök allergiás reakciók, melyben a hisztamin is szerepet játszik. Az asztma roham mögött állhat erős cigarettafüst, légúti fertőzések, gyógyszer érzékenység, állatszőr érzékenység. Kialakulásában nagy szerepet játszik a légszennyezettség, illetve öröklődő betegség is lehet. Az asztmát hörgőtágító gyógyszerekkel kezeli az orvostudomány, ezek közül az egyik ilyen gyógyszer anyag a theophyllin, ami gyógynövényekből is kinyerhető. Tehát mint a legtöbb betegséget, az asztmát is lehet gyógyítani gyógynövényekkel, amennyiben szeretnénk gyógyszerek helyett természetes alternatívát választani.
2020. 01. 15. 12:58:18

Alvászavar kezelése gyógynövényekkel

Az emberi szervezet, valamint az elme regenerációjához szükség van megfelelő mennyiségű alvásra, manapság azonban egyre többen szenvednek alvászavarban, mely gátolja a szükséges pihenőállapot létrejöttét. Emiatt állandó fáradtság, ingerültség lesz úrrá az érintetteken, amely kihathat a párkapcsolataikra, a munkahelyi viszonyaikra és az egészségükre is.