Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szemölcs, tyúkszem esetén mit ajánl a népgyógyászat?

2018. 10. 31. 12:24:00
Szemölcs, tyúkszem esetén mit ajánl a népgyógyászat?
A természet megoldása tyúkszem és szemölcs ellen
 


A népgyógyászat a vérehulló fecskefüvet évszázadok óta alkalmazza szemölcs és tyúkszem ellen is.


Ez a - népies nevén aranyfűnek, kecsketejnek is nevezett - kis sárga virágú növény nevét onnan kapta, hogy a fecskéhez hasonlatosan a tavasz beköszöntét jelzi. Narancssárga tejnedve a gyógynövény bármely részét megtörve kiáramlik, hasonlóan az emberi vér kiserkenéséhez, amikor megsérülünk.


A növényben megtalálható alkaloid keverék bizonyított hatása miatt a modern gyógyászat számára fontos alapanyagként szolgál. A növényi vegyületek mellett fehérjebontó enzimeket is tartalmaz, ennek a köszönhetően eredményes a tyúkszem és szemölcs kezelésében. Az alkaloidoknak vírus- és baktérium ellenes hatása mellett gátolja a sejtosztódást. Tehát a vérehulló fecskefű különösen alkalmas szemölcsös (verruca vulgaris) és tyúkszemes (calvus pedis) bőr ápolására, hiszen leszárítja és megelőzi további növekedésüket, elterjedésüket.

Külsőleg történő alkalmazásánál különösen figyeljünk oda, hogy csak az érintett bőrfelületre kerüljön mind a növény nyers nedve, mind a belőle készült gyógynövénykivonat.

Fontos megjegyezni a szemölcs és a tyúkszem közötti különbséget, mivel sokszor összekeverik e két bőrelváltozást. Nem véletlenül, hiszen sok hasonlóságot mutatnak. Általában megegyező a nagyságuk, alakjuk, valamint mindkettő fájdalommal jár. A szemölcs kialakulásért azonban egy lokális HPV - Humán papilloma vírus - vírusfertőzés tehető felelőssé, míg a tyúkszemek általában a szűk divatcipők miatt jönnek létre. Akár a szemölcs, akár a tyúkszem eltávolítására ne használjunk ollót, kést vagy egyéb vágószerszámot, mert könnyen megsérthetjük a környező területet, vagy a mélyebben fekvő rétegeket, így az könnyen begyulladhat, begennyesedhet, még több problémát és nagyobb fájdalmat okozva magunknak. Az eltávolításukról azonban fontos gondoskodni, mert további problémákat okozhatnak (pl. elfekélyesedés). Ha többet szeretne megtudni a tyúkszemről, annak megelőzéséről és kezeléséről, olvassa el cikkünket.
A szemölcs kialakulásának okairól és típusairól itt olvashat.

A vérehulló fecskefű kivonata télen, nyáron nagy segítséget jelenthet. A kivonat könnyen csöppenthető, vagy vattás pálcika végéről egyszerűen felvihető közvetlenül a tyúkszemre, így a környező egészséges bőr nem sérül! Fontos, hogy rendszeresen - naponta akár többször is – alkalmazzuk, és hogy a kezelést a bőrelváltozás teljes eltűnéséig folytassuk- ez akár 3 hónapig is eltarthat.

A DR.IMMUN® Vérehulló fecskefű kivonat tökéletes választás a szemölcsös vagy tyúkszemes bőr ápolására. Saját gyártású termékünk 100%-ban természetes és koncentrált gyógynövénykivonatot tartalmaz, melynek minőségét mi magunk ellenőriztük. Így biztos lehet benne, hogy biztonságos megoldást jelent problémájára.

Termékünk megtalálható webshopunk kínálatában.
               

Kívánjuk, hogy készítményeink az Ön egészségét is szolgálják!

 

 

Keresés