Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

6 érv amellett, hogy miért használj kézműves szappant

6 érv amellett, hogy miért használj kézműves szappant

 

A drogériák polcain található nagy választékban sokszor talán Te is úgy érzed, hogy elveszel.
Nem igazán tudod, mit vásárolj a mindennapos tisztálkodáshoz: folyékony szappant, tömeggyártásban nagyüzemi szappan forgácsból préselt szappant, esetleg kézműves szappant?

Sokféle márka, sokféle választási lehetőség hangzatos marketing szövegek mögé bújtatva. 

 

Megfelelő lenne az olcsóbb is, vagy érdemes drágább terméket vásárolni?
Mi a legegyszerűbb, legtermészetesebb, és nagymamáink által is alkalmazott megoldást ajánljuk neked, a kézműves szappant.
Mivel azonban a modernebb gyártási módszereket alkalmazók sokféle ellenérvet felhoznak ezzel szemben, most nagyító alá vesszük ellenérveiket!
 

1.tévhit: a szappan csak kézmosásra jó

 

Tény: Az arcbőrön kívül a teljes testet ugyanolyan minőségű bőr borítja, tehát ha a kézfejednek jót tesz a szappan, az egész testeden is ugyanolyan hatása lesz.

 

2. tévhit: Nátrium-hidroxid kell a szappan előállításához, így az nem vegyszermentes

 

Tény: A szappankészítéshez olajak vagy zsírok, valamint nátrium-hidroxid (lúg) kell., ami azonban a fellépő kémia reakcióknak köszönhetően a végtermékből teljesen eltűnik. 

A kézműves szappan (amit az ember megvásárol) már nem tartalmaz nátrium-hidroxidot, viszont tartalmaz visszaápoló olajakat a szappan mellett. 


 
3. tévhit: A szappanokban használt illóolaj irritáló hatású

 

Tény: Először is nem minden kézműves szappant illatosítanak, ha érzékeny a bőröd, használj illatanyag mentes terméket. 
Másodszor: Ha tudsz kialakult allergiáról (fahéj, eper), akkor ne használj ilyen illóanyagot tartalmazó terméket. Egyébként a mesterséges illatanyagok több 1000 komponensűek, amíg az illóanyagok 1-5 komponensűek.

Választékunkban vegyszer-, mesterséges színezék- és illatanyagmentes kézműves szappan a DR.IMMUN Allergénmentes szappan, és a legkisebbek kedvence a DR.IMMUN Kiskacsa szappan.
 


4. tévhit: Minden szappan szárít, mert leoldják a faggyút és zsírt.


 
Tény: Röviden a válasz: a szappan lúgos kémhatásánál fogva lemossa a bőrfelszíni savköpenyt (ez egy zsíros védőréteg), viszont ezzel párhuzamosan a saját anyagaiból újra fel is építi, tehát megújítja azt.
A kézműves szappanok túlzsírozással készülnek, tehát be van építve a szappanban a visszazsírozás is, így a kézműves szappan a bőrfelszíni védőréteg megújítását tökéletesen végre tudja hajtani.


 
5. tévhit: Sok szappan tele van mesterséges habképző anyaggal

 

Tény: A tömeggyártásban készülő szappanokra valóban igaz ez az állítás, azonban a natúr kézműves szappanokban sem habképző anyag, sem mesterséges adalékanyag nincsen.
Színüket a természetes összetevőkből nyerik, a habzást pedig a különböző növényi olajok és zsírok elszappanosítása adja.


 
6. tévhit: A szappan szárító hatását ellensúlyozva a bőr még több zsírt termel, emellett vízhiány alakul ki.


 

Tény: A kézműves szappan nem szárít, a túlzsírozás következtében ápoló olajakat tartalmaz, ezáltal ápolja és krémezi a bőrt.


Természetesen van olyan speciális szappan, amely a zsíros, mitesszeres bőr faggyútermelésének szabályozásában segít. Ilyen például a DR.IMMUN® Ichtiolos szappan, amely orvosi kátrány felhasználásával készül, és a DR.IMMUN® Sószappan, amely természetes tengeri só tartalmával segíti a zsíros arcbőrrel rendelkezők napi arcápolási rutinját.

 

Élvezd Te is a legtermészetesebb tisztálkodási megoldást, kényeztesd bőrödet kézműves natúr szappannal!
Nézz körül DR. IMMUN PRÉMIUM MINŐSÉGŰ KÉZMŰVES SZAPPANOK széles választékában és találd meg Te is a kedvencedet!

Cégünk hagyományos gyártási módszert követve kiváló minőségű, magasabb árfekvésű olajokból, zsírokból, gyógynövényekből, 100%-ban természetes illóolajok és színezékek felhasználásával maga gyártja termékeit.
Tehát nem csupán kézzel csomagolunk, hanem kézzel gyártjuk szappanjainkat, mert meggyőződésünk, hogy kizárólag így lehet az alapanyagok minőségét teljes mértékben ellenőrizni.
A prémium kategóriás készítményekhez nélkülözhetetlen elkötelezettséggel és szaktudással tehát a legjobb minőség érdekében válogatott alapanyagokat használjuk fel, hogy alkotásaink minél közelebb kerüljenek a tökéleteshez.


SUPERICUM SZAPPANOK

Kizárólag olyan speciális funkcióval rendelkező szappanokat fejlesztettünk ki és választottunk be ezen termékcsaládba, melyek valamilyen egyedi alkalmazási terület igényeit elégítik ki, vagy/és a luxus kényeztetés célját szolgálják.
A csúcsminőségű bőrápolás érdekében első osztályú olajok és zsírok felhasználásával készítjük őket, hogy krémesen tisztító valód kézműves remekműveket hozzunk létre.

 

HERBALICUM SZAPPANOK

Herbalicum termékcsalád tagjai a természet gyógyító erejét magukban hordozó gyógynövények kivonatait, őrleményeit és illóolajait tartalmazzák gazdagon.
Kivonatainkat magunk gyártjuk, hogy hatékony és magas minőségű készítményeket állíthassunk elő Vásárlóink számára.
Gyógynövényes kézműves szappanjaink főként a magyar gyógynövények nagy klasszikusait és kedvenceit hordozzák magukban.
Prémium minőségű luxusszappanok, melyek szívvel, lélekkel és gondos odafigyeléssel készültek.
 

Keresés